AKP'li Kurtulmuş: Yurttaşın alım gücünü arttıracak önemlere ihtiyaç var

Katıldığı canlı yayında ekonomik kriz, yaşam pahalılığı ve asgari ücrete ilişkin sorulara yanıt veren AKP'li Numan Kurtulmuş, asgari ücrette emekçilerin beklentilerini karşılayacak bir gelişme ortaya koyacaklarını savundu.

AKP'li Kurtulmuş: Yurttaşın alım gücünü arttıracak önemlere ihtiyaç var

Katıldığı canlı yayında asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Yıl sonu itibarıyla Türkiye’de asgari ücret gündeme gelecektir. Asgari ücrette emekçilerimizin beklentilerini karşılayacak, milletimizin tamamının da ‘tamam bu hakkaniyete uygun’ diyeceği fevkalade önemli bir gelişmeyi ortaya koyacağımızı düşünüyorum” diyen Kurtulmuş, “19 yıldır sürdürülen vatandaşı enflasyona ezdirmemek politikasını burada da ortaya koymak durumundayız” iddiasında bulundu.

Kurtulmuş, Akit TV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın hayatını kaybeden bir askerin yakınına yönelik kullandığı hakaret içerikli ifadeler ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bunu “provokasyon” olarak nitelediğinin belirtilmesi ve değerlendirmesinin sorulması üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Hiç tanımadığı bir insan kendisine bir şey söylüyor, boynuna sarılıp, boynunu biraz sıkarak affedersiniz galiz küfürler ediyor. Bu, insanlık vasfından uzaklaşmak demektir. Yani, kabul edilemez, ahlaksızlıktır, şerefsizliktir, namussuzluktur. Ne derseniz deyin hak ediyor. Ben bu lafları kolay kullanan birisi değilim ama ilk dinlediğim andan itibaren bunları hissettim. Daha fazla da söylenebilir ama bu kabul edilebilir bir şey değil. Kaldı ki karşınızdaki insan çaresizlik içerisinde söylüyor, adamcağız çırpınarak söylüyor, ‘Benim kardeşimin cesedi param parça oldu, ben şehit kardeşiyim’ diyor. Buna rağmen bu galiz küfrü ediyor. Kabul edilebilir hiçbir tarafı yok.

‘MİLLETVEKİLİ OLMA SIFATINI SÜRDÜRMEMESİ LAZIM’

Bu zatın İyi Parti’nin grup başkanvekilliğinden alınmasının, İyi Parti’nin kendisini bu olaydan sıyırmasının bir taktiği olarak görmek gerekir. Diyelim ki İyi Parti kurumsal kimliğini bu sayede koruduğunu zannediyor ama esas bir de Türkkan ile ilgili kısmı var. Bu kişinin de artık milletin oylarıyla seçilmiş bir milletvekili olma sıfatını sürdürmemesi lazım. Bu da kendi sorumluluğudur. İnsandır, hata yapabilir, hislerine yenik düşmüş olabilir, ahlakı, terbiyesi, seviyesi, seciyesi bu olabilir ama olay bu kadar ortaya çıktıktan, bütün Türkiye büyük bir tepki gösterdikten sonra artık o milletvekilliği sıfatını taşımaması gerekir. Bu da onun bireysel sorumluluğudur.”

EKONOMİK KRİZ: HAYAT PAHALILIĞININ YURTTAŞI RAHATSIZ ETTİĞİNİ BİLİYORUZ

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’de yaşanan ekonomik krize ilişkin soru üzerine, dünya genelinde Covid-19 kaynaklı ekonomik krizin yaşandığını söyledi. Kurtulmuş, “Dünyada emtia fiyatları olağanüstü yükseliyor. Bakırdan kroma, altından demir ve çeliğe kadar iki ve üç kat artan emtia fiyatlarıyla karşı karşıyayız. Aynı şekilde enerji fiyatları iki üç kat arttı. Bir taraftan da üretimdeki tedarik zincirleri küresel ölçekte kırılıyor. Hem malın yokluğu hem malın fiyatının yüksekliği dünya ekonomilerini çekilemez bir ağır yükün altına koyuyor” dedi.

‘ASGARİ ÜCRETTE EMEKÇİLERİMİZİN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYACAĞIZ’

Enflasyonun artmakta olduğunu gördüklerini ve hayat pahalılığının yurttaşı rahatsız ettiğini bildiklerini dile getiren Kurtulmuş, yurttaşın alım gücünü arttıracak ilave tedbirlerin gündeme getirilmesinin farkında olduklarını aktardı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Yıl sonu itibarıyla Türkiye’de asgari ücret gündeme gelecektir. Asgari ücrette emekçilerimizin beklentilerini karşılayacak, milletimizin tamamının da ‘tamam bu hakkaniyete uygun’ diyeceği fevkalade önemli bir gelişmeyi ortaya koyacağımızı düşünüyorum. 19 yıldır sürdürülen vatandaşı enflasyona ezdirmemek politikasını burada da ortaya koymak durumundayız” ifadelerini kullandı.