AKP'li Kurtulmuş TÜİK'i eleştiren Kılıçdaroğlu'na: İçki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu’nun TÜİK eleştirilerine yanıt vererek “Filanca bakanlığına güvenmeyeceksin de filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?” dedi.

AKP'li Kurtulmuş TÜİK'i eleştiren Kılıçdaroğlu'na: İçki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kariyer Kulübü tarafından KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde organize edilen ‘Türkiye’yi Yarınlara Taşımak’ konulu söyleşide konuştu.

AKP’li Kurtulmuş, burada kendisine yöneltilen, “TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını gerçekçi buluyor musunuz?” sorusuna verdiği yanıtta, Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’in açıkladığı verileri eleştirmesine tepki gösterdi. Kurtulmuş, “Filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?” dedi.

Kurtulmuş’un, yanıtı şöyle:

“Adı üstünde Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye’nin istatistik bilgilerini Cumhuriyet tarihi boyunca toparlayan bir kurumdur, bunları değerlendirir.

tKendi elinde başka birtakım bilgiler olanlar bunları kamuoyuyla paylaşabilir, hiçbir şey yok ama sonuçta resmi işlem yapmanız için elinizde resmi bir kurumun verisi olması lazım, Türkiye İstatistik Kurumu da bu kurumdur.

Bunun üzerinden bir algı oluşturmaya çalışmak, ‘Efendim, kusura bakmayın, Türkiye İstatistik Kurumuna güvenmeyeceğiz.’ Kurumlara güvensizlik aslında siyasetçilerin hiç yapmaması gereken bir şeydir.

Merkez Bankasına güvenmeyeceksin, Türkiye İstatistik Kurumuna güvenmeyeceksin, Türk Silahlı Kuvvetlerine güvenmeyeceksin, Türkiye’nin filanca bakanlığına güvenmeyeceksin. Filanca bakanlığına güvenmeyeceksin de filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?”