AKP'li Ersoy Dede: Ben de başını örtmemiş hakime güvenmekte zorlanıyorum

AKP'li yazar Ersoy Dede, Fikri Sağlar'ın "türbanlı hakim" tepkisine "Ben de Allah’ın açık emri olduğu halde başını örtmemiş bir hakime güvenmekte zorlanıyorum…" yanıtı verilmesi gerektiğini yazdı.

AKP'li Ersoy Dede: Ben de başını örtmemiş hakime güvenmekte zorlanıyorum

Eski Bakan Fikri Sağlar’ın AKP tarafından hedef alınan türban açıklamasına ilişkin AKP’li yazar Ersoy Dede’den tepki çekecek bir yanıt geldi.

Dede, Star gazetesindeki köşesinde konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Fikri Sağlar’ın başörtülü hakime nasıl güveneceğini sorguladığı o yayının yankıları devam ediyor.. Özetle verilecek cevap çok basit .. Bu zihniyette birine denecek şey şu; “.. Ben de Allah’ın açık emri olduğu halde başını örtmemiş bir hakime güvenmekte zorlanıyorum…”

Dede, “lüzumsuz kutuplaşma” dediği türban tartışmasıyla ilgili bu sözlerinin devamında ise, AKP’yle birlikte “normalleşme” yaşandığını iddia ederek “AK Parti iktidara geldiğinde, korku pompalayan kesimler özellikle; “..zorla kadınların başını örtecekler..” diye yaygara yapıyordu.. Oysa o zaman bin defa söylendi, şimdi geride bıraktığımız 20 senede de pratiği görüldü ki, kimsenin zorla başı örtülmedi.. Ama şu oldu; kimsenin zorla başı da açtırılmadı.. İnsanların kafasında ne var ne yok ona bakılmadı.. Bundan sonra da bakılmayacak..” diye yazdı.

FİKRİ SAĞLAR NE DEMİŞTİ?

Katıldığı bir televizyon programında türbanlı bir hakimin adaleti yerine getireceği konusunda kuşkusu olduğunu söylen Fikri Sağlar, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ben yargılandığım zaman, türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getireceği konusunda kuşkularım var. Nitekim başıma da geldi. Benim gibi düşünenler iktidara geldiğinde muhtemelen türbanlı olan insanların yine türbanlarını kullanmalarına müsaade edeceğiz. ‘Müsaade edeceğiz’ de yanlış bir laf zaten kabul edilmiş birşey bu. Bu hakkın gasp edilmesi doğru değil. Eğer mütedeyyin insanlar inancından dolayı örtünüyorsa bu saygı duyulacak birisidir. Ama örtünmesi bir ideolojik mücadelenin nedeniyse, kaldı ki öyleydi… Şimdi işbaşına geldiler o mücadelede olan insanlar. Bir kişiye rejimi değiştirererek bütün hukuku emanet ettiler. Bu kişi istediği gibi davranıyor. Bu yarın hepimizi sıkıntıya sokacaktır.”