AKP'li Elitaş 'lebaleb' kongreleri, "yapılması gerekiyordu yaptık" sözleriyle savundu!

AKP'li Elitaş, salgının yayılmasında etkili olan AKP kongreleriyle ilgili olarak, ''Test sayısı çoğaldığı için vaka sayısı da çok çıkıyor. Kongreler öncesinde test yaptırdık. Salgında etkisi ne kadar oldu?'' dedi.

AKP'li Elitaş 'lebaleb' kongreleri,

AKP’li Mustafa Elitaş, koronavirüs salgınının pik yapmasına neden olan kongreleri savundu.

AKP Elitaş, pandemiye rağmen yapılan AKP kongreleriyle ilgili “Eskiden üç dört günlük kuluçka süresindeki yayılma hızı şu anda çok hızlı bir hale geldi. Çok yüksek olduğu dediğimizde yüzde 20’lere yaklaşmıştı. Şimdi 300 bin test yapıyor, 40 bin vaka sayısı çıkıyor. Aynı oran devam ediyor.

Test sayısı çoğaldığı için vaka sayısı da çok çıkıyor. Şu anda demek ki 500 civarında taşıyıcı insan var. Onun için kapanmaya ihtiyacımız var. Kongreleri yaparken salgında iyiye doğru gidiş şeklinde görmüştük süreci. Kongreler öncesinde test yaptırdık. Salgında etkisi ne kadar oldu? Eleştirilebilirler. O günkü şartta yapılması gerekiyordu onu yaptık.”

Tam kapanma döneminde içkinin yasaklanmasına da değinen Elitaş, şunları söyledi:

“Bence haksız bir değerlendirme yapılıyor. Alkol konusuyla ilgili bugün bir televizyonda CHP genel başkan yardımcılarından birini dinledim. Diyor ki, ‘bize öyle bir tuzak kuruyorlar ki, eğer bir ‘niye alkol yasağını koydunuz’ dersek, mübarek ramazanda CHP’nin algılanması için, milletin zihnindeki dinle alakalı pozisyonlarının netleştirmek için bir tuzaktır, onun için konuşmuyorum’ ifadelerini kullanıyor. Cumartesi, pazar günü tekel ürünü satan bayiler kapalı. Büyük marketler açık ve tekel ürünleri satıyordu. Bu da haksız rekabeti ortaya çıkarıyordu. Dün İçişleri Bakanımızla konuştum, mesela cumartesi, pazar günü zücaciye, beyaz eşya satan yerler kapalı. Büyük marketlerde televizyon var, çatal kaşık, tencere tava var. İnsanların içki içme güdülerine engel oluyorsunuz değerlendirmesi haksız bir değerlendirme. Esnaf bize zücaciye kısmı da kapansın, sadece peynir, zeytin, şarküteri kısımları açık olsun. Çünkü bana gelecek müşteri oraya gidiyor’ diyor.”