AKP'li Cumhurbaşkanı'nın kızı açıklamalarda bulundu: Aile Bakanları'nı Sümeyye Erdoğan mı belirliyor?

KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Aile Bakanları'nın KADEM kadrolarından belirlenmesi ile ilgili " Bu KADEM'in potansiyelini ve liyakatını gösteren bir durum" açıklamasında bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı'nın kızı açıklamalarda bulundu: Aile Bakanları'nı Sümeyye Erdoğan mı belirliyor?

‘KADEM’ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Kararnamesi’yle  İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin görüşlerini paylaştığı röportajda son iki dönemdir Aile Bakanları’nın KADEM kadrolarından belirlenmesi ile ilgili olarak sorulan soruya:

“Son iki dönemin üst üste gelmesi tabii ki bir tevafuktan ibaret. Şunun altını çizmek isterim, her iki bakanımızın da tercih edilme nedeni, onların KADEM’le ilişkileri değil, kişisel yetkinlik ve donanımlarıdır. Zaten yetkinlikleri dolayısıyla KADEM’de bulundular. Bu da KADEM’in potansiyelini ve liyakatini gösteren bir durum.

Çok açık konuşacağım, bana sorarsanız, ben KADEM’in hiçbir siyasi tartışma içine girmesini istemem. Ama nihayetinde alanımız kadın hakları, siyasetin bir konusu. Beraber çalıştığımız arkadaşlarımızın pek çoğu da siyaseten duyarlı ve aktif insanlar. Dolayısıyla nasıl ki akademide, özel sektörde, sendikalarda yer edinmiş kişilerin sıklıkla siyasette görev aldığını görüyorsak, sivil toplum kuruluşları ile siyaset arasında da insan kaynağı ve tecrübesi anlamında bir geçişkenlik olması çok doğal.” şeklinde cevap verdi.

KADEM üyesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yerine geldiği eski bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un da KADEM kadrosunda bulunması kamuoyunda soru işaretlerine sebep olmuştu.