Erdoğan: Bugün yeniden ülkemizde sokakları ve meydanları dolduran çöp yığınları görüyoruz

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası rezervleri konusunda "kaybolan bir şey yok, hepsi milletin hazinesinde" diye konuştu.

Erdoğan: Bugün yeniden ülkemizde sokakları ve meydanları dolduran çöp yığınları görüyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

“AK Parti 3 Kasım 2002 seçimlerinde açık ara birinci parti olarak çıkıp iktidara gelmişti.

Biz de 9 Mart’ta Meclis’teki yerimizi aldık. 3 Kasım 2002 tarihinden bugüne kadar AK Parti milletvekili olarak milletimize hizmet vermiş olan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzer erinden başkomutanına kadar İstiklal Harbimizi zafere ulaştıran ordumuzun tüm mensuplarını hürmetle anıyorum. Allah bu memlekete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

Türkiye’nin son 7-8 yıldır aslında istiklal mücadelesi verdiği gerçeğini anlamak istemeyenlere Rabbim’den hidayet niyaz ediyorum.

Biz milletimizle birlikte bu anlayışla büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için maddi ve manevi imkanlarımızla çalışmaya devam edeceğiz.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin üçüncü blok temel atma törenine iştirak edeceğiz. Türkiye gerçekleştirdiği enerji yatırımlarıyla bu alanda dünyada en büyük atımları yapan ülkelerdendir. Enerji üretebilecek tüm imkanlarımızda istifa ediyoruz. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin tamamının çok uzun zamandır faydalandığı nükleer güç santrallerinin ülkemize gelişi her nedense sürekli engellenmiştir.

CHP zihniyetinin, iktidar olmadı ya, hükümet olduğu yıllara baktığımızda enerji ne durumdaydı? Enerji potansiyelimiz neydi, şimdi ne oldu. CHP mensupları bir yoğun tweet yarışındalar.

Tutturmuşlar ‘Şu kadar para’ nerede? O kadar para hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankası’nda. Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa, bunlar sizdedir. Yatıyorlar kalkıyorlar damat. Damat kadar taş düşsün başınıza.

Ülkemize nükleer enerji güç santralı kazandırmak istediğimizde CHP zihniyeti karşı çıktı. Sizin sözcünüz Hazine’de çantacı olarak dolaşırdı, ne yazık ki bu ülkenin ne hazinesini ne Merkez Bankası’nı güçlendirmediler. Bizim ile Merkez Bankası güç buldu. 135 milyar dolara kadar döviz rezervimiz çıktı. Hamdolsun şu anda döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı.

Üçüncü derin deniz sondaj gemisi Kanuni, Filyos Limanı’nda sondaja hazırlık çalışmalarına devam ediyor. O da inşallah Nisan’da sondaja başlayacak. Bir sondaj gemisi daha alıyoruz. Filomuz dünyanın en güçlü filolarından biri olacak. Ey o tweet’i atanlar damat diye dalga geçtiğiniz Berat Bey’in döneminde atıldı bu adımlar. Nankörsünüz, bunları görmediniz mi duymadınız mı? Kalpleri bunların mühürlenmiştir. Deseler de demeseler de biz yolumuza devam edeceğiz. Akkuyu Nükleer Santral yatırımı da Berat Bey’in döneminde başladı. Bugün Putin ile 3. reaktörün temelini atacağız.

Artık karşımızda, geçtiğimiz yıl kullandığı elektriğin yüzde 63’ünü yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elde eden bir Türkiye var. Yenilenebilir enerji kurulu gücünde dünyada 13’üncü Avrupa’da 6’ncı sıradayız. Ülkemizi enerji üssü haline getirecek projeleri hayata geçiriyoruz.

Kalkıp da bize Merkez Bankası’nın paraları nereye gitti vs sorma. Siz tarihinize bakın. Geçmişte Merkez Bankası rezervleri nasıl buharlaştı siz onun hesabını verin.

Bu sondajları kiralık gemi ile yapsaydık satın aldığımızdan çok daha fazla bedel ödeyecektik. Enerji Bakanlarımız Berat Albayrak ve Fatih Dönmez’e ben şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Yaptığımız yatırımlarla ülkemizin doğal gaz tüketimi 47,7 milyar metreküpe yükseldi. Doğal gaz kullanım oranı yüzde 80,4’e çıktı. Bu refah düzeyinin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Kömür kullanan neredeyse kalmadı. Doğalgaz depolama kapasitemizi 0’dan 3,84 milyar metreküpe ulaştırdık. Maden ihracatımız 4,3 milyar dolar seviyelerine geldi. Linyit rezervimizi 19,5 milyar tona, bor kimyasallarının 2,75 milyon tona yükselttik. Mazıdağı’nda 4 adet altında izabe tesisinin yapımına başladık.

Görüldüğü gibi biz icraatlarımızla konuşuyor, eserlerimizle övünüyoruz. Vatandaşlarımızdan “Allah razı olsun” duasından başka bir şey istemiyoruz.

Biz ülkemize bu eserleri ve hizmetleri kazandırırken tek muhattabımız milletimizdir. Yıllarca altyapıdan hak ve özgürlüklere kadar her konuda ihmal edilmişliğin acısını çeken milletimize layık olduğu hizmetleri sunmak için gece gündüz çalışıyoruz.

Ülkemizde kimi çevrelerden ise ne yaparsak yapalım kalkınma mücadelemize destek bulamadığımızı üzüntüyle ifade etmek isterim. Destek bir yana bu çevrelerin önümüze çıkardıklarını engeller, yalanlarla uğraşmak zorunda kaldık. Sözümüzü milletimize söylemekten vazgeçmedik.

Muhalefete düşen ‘Bunlar eğitimde 324 bin yeni derslik yaptı, biz 648 bin derslik yapacağız’ demektir. Bizimle yarışa gireceklerse bunlardır. Bunları kuru sözle bile ifade edemiyorsanız lütfen milletin vaktini boşa harcamayın. Kamuoyunun önüne en basitinden bile olsa bir projeyle çıkamıyorsanız ülkenin enerjisini boşa harcamayın. İnşallah bu mesajlarımız yerini bulur da vizyon sahibi muhalefet sevincini eklerler.

Kendimizle yarışmaya devam ediyoruz. CHP’nin belediyelerinde ortaya koydukları görüntüler hiç de iç açıcı değildir. Türkiye 1990’lı yıllarda CHP’nin çöp, çukur, çamur belediyecilik anlayışının bedelini ödemiştir. Bugün yeniden ülkemizde sokakları ve meydanları dolduran çöp yığınları görüyoruz, su kuyrukları görüyoruz, bugün yeniden yağmur altında kalan binalar görüyoruz.

Corona virüs salgını etkisini artırarak sürüyor. Türkiye mücadelesini kararlılıkla sürdüren ülkelerden biri. Utanmadan sıkılmadan öyle tweet atıyorlar ki, maskesiz kalmışız. Halkımıza maske dağıtamamışız. 146 ülkeye maske gönderen ülke var. Buna da kılıf uydurmuşlar, Erdoğan kendi reklamını yapıyormuş. Bizim reklama ihtiyacımız yok. Bugün Türkiye aşılama konusunda dünyada en üst sıralarda yer alıyor. şehirlerdeki insanlar hangi renkte yer alacaklarına kendileri karar veriyor. İdeal olmamakla birlikte bu sistemin adil olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta yapacağımız kabine toplantısında değerlendirme yaparak haritayı güncelleyeceğiz.”