AKP'li Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na: Cumhurbaşkanı’nı itham etmesi, Türkiye’nin terörle mücadelesini hedef alan bir provokasyondur

Kılıçdaroğlu’nun iktidarın sorumluluğuna dikkat çeken sözlerini hedef alan Çelik, “Terörün sözcülerinden duyduğumuz karanlık bir yaklaşımdır. Terörün siyasi propagandasından başka bir şey değildir” dedi.

AKP'li Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na: Cumhurbaşkanı’nı itham etmesi, Türkiye’nin terörle mücadelesini hedef alan bir provokasyondur

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü grup toplantısında Gara ile ilgili sözlerinin ‘terör propagandası’ olduğunu savundu.

AKP’li Çelik, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

“Kılıçdaroğlu’nun ‘13 şehidimizin sorumlusu Erdoğan’dır’ diyerek Türkiye Cumhurbaşkanı’nı itham etmesi, Türkiye’nin terörle mücadelesini hedef alan bir provokasyondur” diyen Çelik, “Teröre karşı söylenmesi gereken sözün, Türkiye Cumhurbaşkanı’na söylenmesi, terörün siyasi propagandasından başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

Çelik,“PKK terör örgütüne söylemesi gereken sözün Türkiye Cumhurbaşkanı’na söylenmesi sadece terörün sözcülerinden duyduğumuz karanlık bir yaklaşımdır. Demokrasilerde muhalefet en tabii haktır. Ama Türkiye Cumhurbaşkanı’nı bu şekilde hedef alan bu söz muhalefet değildir. Teröre karşı söylenmesi gereken sözün, Türkiye Cumhurbaşkanı’na söylenmesi, terörün siyasi propagandasından başka bir şey değildir. Cumhurbaşkanımız teröre karşı dünyadaki en kararlı mücadeleye liderlik ediyor. Terörü suçlaması gerekenlerin Cumhurbaşkanımızı suçlaması, terör örgütüyle aynı dili kullanmaktır. Cumhurbaşkanımız milletimiz ve devletimiz adına bu mücadeleye liderlik etmeye devam ediyor. PKK terör örgütünün diliyle Cumhurbaşkanımızı suçlayanlar millet ve tarih önünde bunun utancını taşıyacaklardır. Cumhurbaşkanımız ise kim ne derse desin milletimiz ve devletimiz için bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıdır” ifadelerini kullandı.

Dün partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “13 şehidimizin kanları yerdedir. Onlar Türkiye’ye getirilebilirdi. Sözde, terör örgütünden alacak, Çarşamba günü gelecek, Erdoğan medyaya açıklama yapacaktı, ‘Biz kahramanız, 13 kişiyi kurtardık’ diye. Hedef bu değil miydi? Hedef buydu. 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kimse başka bir şey düşünmesin” demişti.