AKP'li Canikli 'kapitalokrasi çağı'nı ilan etti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabının süresiz askıya alınmasını "Sermayenin ABD'ye darbesi" olarak yorumladı. Canikli, "Bu darbe ile artık demokrasi çağı bitmiş kapitalokrasi çağı başlamıştır" dedi.

AKP'li Canikli 'kapitalokrasi çağı'nı ilan etti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabının süresiz askıya alınmasına ilişkin “yorum” yaptı.

Durumu “sermayenin ABD’ye darbesi” olarak niteleyen Canikli, “Bu darbe ile artık demokrasi çağı bitmiş ‘kapitalokrasi’ çağı başlamıştır. Kapitalokraside (capitalocracy) yasama, yürütme ve yargı yetkisi sermaye tarafından kullanılır.” dedi.

Canikli’nin Twitter hesabından yaptığı açıklamaları şöyle:

“Twitter’ın, Trump’ın hesabını süresiz olarak askıya alması, sermayenin Amerika Birleşik Devleti’ne karşı yaptığı darbedir.

Bu darbe ile artık demokrasi çağı bitmiş kapitalokrasi çağı başlamıştır.

Kapitalokraside (capitalocracy) yasama, yürütme ve yargı yetkisi sermaye tarafından kullanılır.

Mahkeme kararı olmadan, anayasal bir hak olan ifade özgürlüğünün sınırlandırılması fiilen yargı ve yürütme yetkisinin gasp edilmesi anlamına gelir. Fiilen anayasa da değiştirilmektedir. Sonuç itibariyle, 3 erk tek bir güç tarafından yönetilir hale gelmektedir.”