AKP'li Cahit Özkan, parlamenter sistemi 'ucube'ye benzetti

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, düzenlediği basın toplantısında parlamenter sistemi 'ucube'ye benzetti.

AKP'li Cahit Özkan, parlamenter sistemi 'ucube'ye benzetti

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Türkiye’de Başkanlık rejimine geçilmesinin üçüncü yılında açıklamalarda bulunan Özkan, parlamenter rejimle ilgili düşmanca ifadelerde bulundu.

“UCUBE PARLAMENTER SİSTEMİ DİKTE ETTİLER”

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçtiği tarih. Milletimiz, ülkemiz, hukuk dünyamız için hayırlı olsun, kutlu olsun. 2000 yılı sonrası yapılan en büyük reform nedir diye baktığımızda, inanın darbe kültürü anayasa sürecini ortadan kaldırma noktasında milletin önünü açan, cumhur ile başını bir araya getiren cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçmiş olmasıdır.

Nasıl cumhuriyetimizin kuruluş ve kurtuluş sürecinde Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde külliyen refaha nasıl hızlı adım atmışsa, üç yıllık süre zarfında çok büyük başarılar elde ettik. AK Parti yeniden milletimize umut ışığı oldu. Seçimlerde, referandumlarda, ülkenin aydınlık yarınlara ilişkin adımlar atıldığında önümüze engeller çıkarıldı. Bunlarla mücadele ede ede milletimizin beklentilerini karşılamaya gayret ettik.”

Özkan, şöyle konuştu:

“Özellikle Türkiye’de milli iradeyi alaşağı etmek isteyenler güçlü hükümet, güçlü parlamento, güçlü hukuk yerine sürekli itiş kakış içinde olan ucube parlamenter sistemi zorla dikte ettirdiler. O günden bugüne çıkardığımız derslerle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hayata geçirdik. Türkiye düşmanları hiçbir zaman, güçlü Türkiye istemediler. Onun için bu ucube parlamenter sistemi zorla dikte ettirdiler.”