AKP'li belediyelerden 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı'na milyonluk ihaleler

15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı, AKP'li Eyüp Belediyesi'nin ardından Pendik Belediyesi’nden de 30 milyon liralık ihale aldı.

AKP'li belediyelerden 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı'na milyonluk ihaleler

AKP’li belediyeler yandaşlara ‘ihale’ adı altında milyonlar dağıtmaya devam ediyor. AKP’den milletvekili aday adayı ve 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut’un şirketi, AKP’li Eyüp Belediyesi’nin ardından Pendik Belediyesi’nden de milyonlarca liralık ihale aldı.

Nisan ayında AKP’li Eyüp Belediyesi’nden aldığı 21 milyon TL’lik ihalenin ardından şimdi de AKP’li Pendik Belediyesi’nden 30 milyon TL’lik ihale alan Erol Bulut’un ortağı AKP’li Hasan Alas ise geçen yıl kurduğu bir başka şirketi 4 ay sonra Eyüpsultan Belediyesi’ne “hibe” etti.

AKP’li Pendik Belediyesi’nin “Yeni Parkların Yapımı, Mevcut Parkların Revizyonu ve Çevre Düzenlemesi Yapımı İşi” adı altında açtığı ihale sonuçlandı.

Açıklanan sonuca göre ihaleyi, 30 milyon 498 bin 163 TL’ye, Mavi Yeşil Turizm Gıda İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şirketi aldı. İhaleye 4 geçerli teklif verilmişti. Şirketin Belediye ile imzaladığı sözleşmeye göre, ihale kapsamında bulunan park işlerini 22 Haziran 2022 tarihine kadar tamamlayacak.

175 MİLYON TL

Söz konusu şirket, geçtiğimiz nisan ayında da AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nden “Kamu Binaları Tamir Bakım Onarım ve Çevre Düzenlemesi İşleri Yapım İşi” ihalesini 20 milyon 986 bin 190 TL’ye almıştı.

Mavi Yeşil Turizm firmasının, 2018 milletvekili seçimlerinden sonra AKP’li ve MHP’li belediyelerden aldığı sadece yapım ihalelerin toplamı 175 milyon TL’yi buldu.

İKİ ORTAK DA AKP’Lİ

Birgün’ün aktardığına göre, Mavi Yeşil Turizm Gıda firması Erol Bulut ve Hasan Alas’a ait. Erol Bulut 2018 milletvekili seçimlerinde AKP İstanbul 3. Bölgeden milletvekili aday adayı olmuştu. Aynı zamanda 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı olan Erol Bulut, milletvekili aday adaylığı için AKP’ye yaptığı başvurunun ardından yaptığı basın açıklamasında özetle “Statükoya izin vermeyeceğiz. Bu milletin dediği olacak. 15 Temmuz’da milletin olmuştur. İnşallah bundan sonra da ilelebet milletin olacak. Mazlumların hamisi olacağız. Bu da bizim boynumuzun borcu” ifadelerini kullanmıştı.

Şirketin diğer ortağı Hasan Alas ise geçmişte AKP Eyüpsultan İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştı.

Onursal Başkanlığını, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yaptığı, Eyüpspor Kulübü yönetim kurulu üyeliği de yapan Hasan Alas, AKP’li eski Eyüpsultan Belediyesi meclis üyesi Ali Pakyıldız ile yüzde 50 ortaklı bir şirket daha kurdu. Alas ve Pakyıldız, 24 Şubat 2020 tarihinde kurdukları Alapa İnşaat Otomotiv Turizm Taşımacılık San. Tic. Ltd. şirketini, kurulduktan 4 ay sonra, Eyüpsultan Belediyesi’ne “hibe” etmek için belediyeye başvurdu.