AKP'li belediyeler yandaş vakıflarla "topluma faydalı organizasyon" yapacaklar

AKP’li Esenler ve Tuzla ilçe belediyeleri, özel kişiler tarafından kurulan vakıflarla işbirliği yapmak için Belediye Meclis kararı aldı

AKP'li belediyeler yandaş vakıflarla

1980 sonrasında devletin sosyal anlamda halkı piyasacılığa terk etmesi sonucunda gericiliğin örgütlenmek için sosyal yardımlaşma adı altında kuruduğu vakıflar, günümüze kadar iktidarın ve gericiliğin en büyük destekçisi olmaya devam ediyor. SOn zamanlarda İBB ile karşı karşıya gelen TÜGVA’dan sonra şimdi de AKP’li Tuzla ve Esenler belediyeleri bu vakıflarla çalışmaya hazırlanıyor.

AKP’li Esenler Belediyesi, eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı, Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı ile protokol yapılması için Belediye Meclisi’nden yetki istedi.

Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı ile protokol yapılması için Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya yetki verilmesi ile ilgili teklifte özetle şöyle denildi:

“Topluma faydalı gençlik organizasyonları yaparak milli ve manevi değerleri yüksek nesiller yetiştirebilmek için hizmet edebilecekleri bir binanın belediyemiz ile yapılacak ortak protokol çerçevesinde taraflarına tahsis edilmesini ve belediyemiz ile ortak çalışmalar yapmayı talep ettikleri anlaşılmıştır.”

Teklif, AKP’li üyelerin oylarıyla oyçokluğuyla kabul edilirken, CHP ve İyi Partili üyeler teklife ret oyu verdi.

ŞEVKİ YILMAZ’IN VAKFI

Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı, kendi sitesinde yer alan bilgilere göre Şevki Yılmaz tarafından 1994’te Rize’de kuruldu. 1994 yılında Refah Partisi’nden(RP) Rize Belediye Başkanı seçilen Yılmaz, 1995 genel seçimlerinde Rize milletvekili seçildi. Laiklik karşıtı görüşleriyle bilinen ve 28 Şubat sürecinin önemli aktörlerinden olan Yılmaz, 1997’de Refah Partisi’nden istifa etti. Vakfın başkan yardımcılığını yapan Muhammet Karaosmanoğlu ise 2009 seçimlerinde, AKP’den Kocaeli, Başiskele İlçesinden İl Genel meclisi üyesi olarak seçilmişti.

Tuzla Belediyesi, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin de mütevelli heyet üyesi olduğu “Yetim Vakfı” protokol yapmak için Belediye Meclis kararı aldı. AKP’li Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya, söz konusu vakıfla protokol yapılması için yetki verilmesini isteyen teklifte özetle şöyle denildi:

“Yetim Vakfı ile Belediyemiz arasında; korunmaya muhtaç, yetim, öksüz, sosyal yetim, kimsesiz çocuklar ve ailelerine yönelik sosyal hizmet, sosyal yardım, insani yardım, eğitim, profesyonel destek, barınma ve sair alanlarında birlikte yapılacak müşterek çalışmalar kapsamında protokol imzalamak…”

Teklif AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla oyçokluğuyla kabul edildi.

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin mütevelli heyet üyeleri arasında yer aldığı “Yetim Vakfı”, 2017’de “10 Haziran Dünya Yetimler Günü’nde” kuruldu. Başkanlığı’nı, İHH’da 27 yıl çeşitli görevlerde bulunan Murat Yılmaz’ın yaptığı vakfın mütevelli heyet üyeleri arasında başka AKP’liler de yer alıyor. Vakfın kurucu başkanı Mehmet Gülsatar geçtiğimiz haziran ayında başkanlığı Murat Yılmaz’a devretmişti.