AKP'li belediyeden İBB'nin Halk Ekmek büfesine engel!

İBB'nin yetki alanındaki noktaya konulmak istenen yeni Halk Ekmek büfesine AKP'li Ümraniye Belediyesi Zabıtası kamyon çekerek engel oldu.

AKP'li belediyeden İBB'nin Halk Ekmek büfesine engel!

İBB’ye bağlı İstanbul Halk Ekmek (İHE) büfesi kurma çalışması Üsküdar’dan sonra Ümraniye’de de engellendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yeni Halk Ekmek büfeleri açmasına AKP’li ilçe belediyeleri engel olmaya devam ediyor. Üsküdar Belediyesi’ne bağlı zabıtalar kurtulan büfeyi kaldırmaya çalışırken Ümraniye Belediyesi zabıtaları da İBB’nin yetkisindeki alana büfe kurulmasına izin vermedi. Büfenin konulacağı alana Ümraniye Belediyesi Zabıtası kamyonunu çekerek kuruluma engel oldu.

Dün ve önceki gün Üsküdar’da fırınların yarı fiyatına ekmek satan Halk Ekmek büfelerine engel olma girişimi bugün de Ümraniye’de devam etti. AKP’li belediyelerin Halk Ekmek büfesini kurdurmama çalışması yurttaş isyan etti.

Ümraniye’de olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama, tek dertlerinin halkın ekmeğe ulaşmaları gerektiğini söylerken, büfenin açılabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Büfe esnafının da mağduriyetini dile getirdiği olay sırasında yurttaşlar da Belediye’nin tavrına isyan etti. Ekmek fiyatlarının pahalılığına isyan eden bir yurttaş, “Siz de Halk Ekmek fiyatına satın sizden alsınlar o zaman, bırakın insanlar ekmeğini yesin” dedi. Bir başka yurttaş da belediyenin tavrına yönelik olarak: “Biz oyu ona ekmek vermesin diye mi verdik? Sizi getirdiğimiz gibi göndermesini de biliriz, vazgeçin” dedi.

İki ay önce de Sancaktepe’de yine AKP’li Belediye Halk Ekmek büfesini zabıta zoruyla engellemişti.