AKP'li Belediyede ulaşım zammına 'güncelleme' kılıfı

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşıma yaptığı yüzde 20 oranında zamma 'güncelleme' dedi.

AKP'li Belediyede ulaşım zammına 'güncelleme' kılıfı

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da yurttaşlar yoksullukla mücadele ederken, AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yılbaşından itibaren toplu ulaşıma zam yaptı.

Yapılan zamma göre toplu ulaşımda şehir içi tam yolcu ücreti 2.25 TL’den 2.70 TL’ye, öğretmen 2 TL’den 2.40 TL’ye ve indirimli ücret ise 1.50 TL’den 1.80 TL’ye yükseltildi.

ZAM DEĞİL ‘GÜNCELLEME’

AKP’li Belediyenin ulaşıma yaptığı zam kararının, belediye Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü Komisyonu’nda oybirliği ile alındığı belirtildi. Kararda “zam” yerine “güncelleme” sözcüğü şu şekilde kullanıldı:

“Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü 21538 sayılı yazısı ile artan girdi maliyetleri nedeniyle toplu taşıma ücret tarifelerinin güncellenmesi ve belirlenen yeni ücret tarifelerinin 01.01.2021 uygulanması talep edilmektedir. Karar, artan girdi maliyetleri nedeniyle toplu taşıma ücret tarifelerinin güncellenmesi ve belirlenen tarifelerinin uygulanması Ulaştırma Daire Başkanlığı Komisyonu tarafından oy birliği ile kabul edilmiştir”