AKP'li belediye, çöp hafriyatını dolgu için denizde kullanıyor!

AKP'li Giresun Belediyesi, fuar alanı, balıkçı barınağı ve park yapmak için denizi doldurmaya başladı.

AKP'li belediye, çöp hafriyatını dolgu için denizde kullanıyor!

Giresun kent merkezindeki Aksu Mahalle Sahilinde daha önce çöplük olarak kullanılan alana, AKP’li belediye toplam maliyeti 950 bin lira olarak belirlenen fuar alanı, balıkçı barınağı ve park yapmak için deniz dolgusu yapmaya başladı.

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, yapılan dolgu çalışmalarında yönetmeliklere ve projeye aykırı davranılarak doğaya ve özellikle denize zarar verildiğini söyledi.

Bektaş, proje ile ilgili ÇED Gerekli Değildir raporunun Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile Giresun Belediyesi internet sayfalarında bulunmadığını ileri sürerek, “Konuyla ilgili vatandaşlarımızın bizlere ulaşan şikâyetlerini dile getirerek, ÇED raporu hakkında bilgi istedik. Projede, dolguda kullanılacak malzeme içerisinde taş ve nebati toprak dışında, hafriyat, çöp gibi atıkların olmamasına dikkat edileceği, bu atıkların dolgu alanına dökülmeyeceği belirtilmesine rağmen, çöp hafriyatı dolgu amaçlı olarak kullanılmak suretiyle deniz üzerinde çöp katmanları oluşmasına neden olunmuştur. Bu konuda yaptığımız uyarılara rağmen halen önlemsiz dolgu çalışmaları sürdürülmektedir.

Projede tahkimat arkasına dolgu yapılacağı belirtilmesine rağmen tahkimatsız şekilde yapılan dolgu denizin üstünde kirliliğe yol açtığı gibi altında da 19 farklı balık türüne zarar veriyor. Bunun yanında kullanılan dolgu toprağı nedeniyle projeye aykırılı içeren dolgu alanının uzun vadede çökme riski de taşıdığını söylemek mümkündür” ifadelerini kullandı.

CHP’li Bektaş, ”Giresun Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine şu soruları yönetti:

Yapılan kontrolsüz dolgu çalışması ile ilgili herhangi bir denetim gerçekleştirilmiş midir?

Dolgu malzemesinin türü denetlenmekte midir?

Tahkimatsız dolgu yapılması mevzuata ve projeye uygun mudur?” ifadelerini kullandı.