AKP'li belediye başkanı gazetecilere 'mikrop' dedi!

AKP'li Demir, “Yerel basında bir kısım insanlar bunlar, bu şehre zarar veren bir mikrop hükmünde insanlar” diyerek basın mensuplarına hakaret etti.

AKP'li belediye başkanı gazetecilere 'mikrop' dedi!

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin (SBB) 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlediği “Dondurma Şenliği” CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan “Her ne kadar Zafer Bayramı ruhuna uymasa da oradaki verilen dondurmaların ücretli olması da hassaten benim canımı sıktı” diyerek belediye meclis toplantısına taşındı.

ANKA’da yer alan habere göre, SBB Meclis Toplantısı’nda belediyenin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Atakum ilçesindeki Çobanlı İskelesi’nde düzenlediği “Dondurma Şenliği” gündem oldu.

SBB Başkanı AKP’li Mustafa Demir, “Dondurma şenliğinin 30 Ağustos’un ruhuna aykırılığı nereden geliyor? Kim ifade ediyor bunu? Böyle bir şey yok. Bakın yerel basında bir kısım insanlar bunlar, Samsun’un duygu dünyası akıl dünyası olarak en alt kademede bu şehre zarar veren bir mikrop hükmünde insanlar. Bunların söylemlerini meclise taşımanızı doğru bulmuyorum” diye konuştu.

“BİZE ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEYİN”

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Samsun İl Temsilcisi, gazeteci Mehmet Nebii Özdemir, yazılı açıklama yaparak Mustafa Demir’in bu sözlerini duyururken, basın emekçilerinden özür dilemesi çağrısında bulundu.

ÇGD Samsun Temsilcisi Özdemir, “Tekrar ifade ediyoruz bize aba altından sopa göstermeyin. Biz mikrop ifadesine alınmayız ve görevimizi yapmaya halkı bilgilendirmeye yine devam ederiz. Hatta sizin haberlerinizi de yapmaya yine devam ederiz. Gerekirse eleştiri iyi yaptığınızı iyi yaptı diye kamuoyuyla paylaşırız. Sizin gibi mikrop diyerek meclis salonlarında çığırtkanlık yapmayız.

Mustafa Demir’e bir kez daha siz meslektaşlarımız aracılığıyla seslenmek istiyorum. Siz ve birim amirleriniz yaptıkları her yanlışlarını eleştiririz. Bundan zerre kaçınmayız. İyi yaptıklarınızı yukarıda ifade ettiğim gibi yine iyi yaptı diye haber yaparız. Ancak çok değerli bir makamda oturan kişi olarak bir an önce Samsun Yerel Basın Emekçilerini yanınıza alarak özür dilemelisiniz. Aksi takdirde sizi bu konuda her fırsatta eleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.