AKP'li başkandan 'moloz' açıklaması: Yanlışlıkla biz döktük

AKP’li Üsküdar Belediye Başkan Hilmi Türkmen, Validebağ Korusu'na molozu yanlışlıkla döktüklerini öne sürdü, "Oraya döktüğümüz bir sürü toprağı konuşmuyoruz,  5 dakika yanlışlıkla dökülen molozu konuşuyoruz"  dedi.

AKP'li başkandan 'moloz' açıklaması: Yanlışlıkla biz döktük

AKP’li Üsküdar Belediyesi, ilçenin bugüne kadar kalabilen nadir yeşil alanlarından biri olan Validebağ Korusu’nu ranta açma çabaları kapsamında bugün koruya iş makinelerini soktu. Belediye ekipleri bölgeye moloz ve kum döktü.

Büyük tepki çeken “operasyon”la ilgili AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’den bir açıklama geldi.

Halk TV’de canlı yayınına bağlanan Türkmen, koruda yapılmak istenen projeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararına ilişkin “Karara karşı boynumuz kıldan ince. Ben aynı zamanda hukukçuyum biliyorum kararların ne anlama geldiğini. En son durdurma kararının 10-15 sayfalık bir gerekçesi var. Gerekçede mahkeme bilirkişi raporlarına atıfta bulunarak diyor ki “Bu tür SİT alanlarında ihale konusu işlemleri yapamazsınız. Ancak teknik ormancılık yapabilirsiniz. Bunun için de bir plana projeye kurul kararına gerek yok. Tamamen o doğal özelliğini bozmamak, kullanıcılarının daha rahat kullanmalarına yardımcı olmak babında bir takım düzenlemeler yapabilirsiniz’ diyor.” dedi.

Bunun üzerine programın yorumcularından Timur Soykan’ın “Oraya hafriyat dökmek ve gidip kum dökmek bu teknik ormancılığın içine giriyor mu? diye sorması üzerine Türkmen, “Girmiyor tabi ki” ifadesini kullandı.

Koruya kum değil “doğal toprak” döktüklerini ileri süren Türkmen, “Belediyemizin kamyonetleri gün içerisinde her yerden moloz topluyor. Bu molozları topladığımız araçların altında ne yazık ki gün içinde molozlar kalmış. Üzerine arkadaşlar toprak dökünce, koruya döktüklerinde alttan bu molozlar çıktı. 5 dakika içerisinde de kaldırdık.” diye konuştu. Türkmen, “Oraya döktüğümüz bir sürü toprağı konuşmuyoruz,  5 dakika yanlışlıkla dökülen molozu konuşuyoruz”  dedi.