AKP'li Aydemir 'deniz salyası'nın nedenini buldu: Meymenetsizlik uğursuzluk demektir, bu CHP'yi ifade eder

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Marmara Denizi'nde ortaya çıkan deniz salyasının nedenini CHP'nin 'meymentsizliği ve uğursuzluğu'na bağladı.

AKP'li Aydemir 'deniz salyası'nın nedenini buldu: Meymenetsizlik uğursuzluk demektir, bu CHP'yi ifade eder

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Marmara Denizi’inde oluşan ve canlı yaşamını büyük ölçüde tehdit eden deniz salyasından  (müsilaj) CHP’yi sorumlu tuttu.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Marmara Denizi’nde yaşanan soruna dikkat çeken Aydemir, “Bir büyük sıkıntı var. Marmara Denizi’nde yaşayan canlılar yaşayamaz hale gelmiş. Kokudan geçilemez hale gelmiş” dedikten sonra durumun son 2 yıl içerisinde ortaya çıktığını öne sürüp “Hizmet ehli bir kadro ayrılınca, hizmetsizliğe duçar bir İstanbul söz konusu oluşan ortaya böyle bir şey çıktı” dedi.

Bilim insanlarının Marmara’da on yıllardır devam eden kirlenme sürecinin neticesi olarak açıkladığı müsilajla ilgili olarak CHP’yi suçlayan Aydemir, “Türkçemizde çok özel kavramlar var. Bunlardan biri meymenet kavramı. Meymenet, güzelliği ifade eder. Meymenetsizlik uğursuzluk demektir. Bu CHP’yi ifade eder. Ülke yönetimine Allah muhafaza gelseler altı üstüne gelir.” dedi.