AKP'den seçime garanti: "1. turda bitecek, gerçeği bilin"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, seçim anketi sonuçlarını değerlendirirken "Sayın Erdoğan 2. tur ihtimali sıfır, seçim 1. turda bitecek gözüküyor" iddiasında bulundu.

AKP'den seçime garanti:

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, son dönemde partisinin 30’lara düştüğünü gösteren anket sonuçlarına ilişkin konuştu.

Partisinin yayın organı A Haber‘de konuşan Şen, “toplumun AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan koptuğu” yönündeki iddialar üzerine  “Alakası yok, açık uçlu soruyorsunuz. Diyorsunuz ki ‘Cumhurbaşkanı seçim olsa kime oy verirsiniz?’ Yüz üzerinden dağılır, seçenek yok, katılımcılar kendileri söylüyorlar. Çok enteresan Sayın Erdoğan yüzde 45’lerde çıkıyor, tam açık uçlu sorduğunuzda yüzde 38 çıkıyor fakat yüzde 38’in altında 50 insan daha var ve onların en yakınına 3-4 kat fark atıyor. İsimleri karşılıklı sorduğunuzda da Sayın Erdoğan hiçbir seçenekte yüzde 50 altına düşmüyor. Hatta bazı isimler olurlar mı bilmiyorum ama eğer olmayı dönerlerse sonucu görürler, Sayın Erdoğan 60’ları aşıyor” iddiasında bulundu.

“GERÇEĞİ BİLİN”

AKP’li Şen, “İsimler konuşulduğunda hiçbir seçenekte 50’nin altına düşmediği, Sayın Erdoğan’ın 2. tur ihtimali sıfır, seçim 1. turda biteceği gözüküyor. Dolayısıyla bu arkadaşlara çok basit bir şey öneriyorum, gerçeği bilin ve ona göre hareket edin. Bütün nüfusa bakıldığında AK Parti’ye 27 diyor ama seçim sonuçları geçerli oy üzerinden hesaplanıyor, nüfus üzerinden değil. Böyle algı operasyonları yapmayın, bu numaralarınızı kimse yutmaz.” ifadelerini kullandı.