AKP'den 'kınama': Sayın Draghi, bizden diktatör çıkmaz

İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için 'diktatör' demesi üzerine İtalya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Draghi'ye "Sayın Draghi, bizden diktatör çıkmaz!" diye seslendi.

AKP'den 'kınama': Sayın Draghi, bizden diktatör çıkmaz

İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Gaiani, İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadeleri nedeniyle Türk Dışişleri’ne çağrıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Draghi’nin ifadelerine Twitter hesabı üzerinden şu yanıtı verdi:

“Atanmış İtalya Başbakanı Draghi’nin kabul edilemez popülist söylemini ve seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki çirkin ve hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, kendisine iade ediyoruz.”

Draghi’nin sözlerine AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan da yanıt geldi. Kurtulmuş, “İtalya Başbakanı Mario Draghi’yi Sayın Cumhurbaşkanımızı kastederek söylediği talihsiz sözlerinden dolayı kınıyoruz. Sayın Draghi, bizden diktatör çıkmaz! Eğer diktatör görmek istiyorsanız tarihinize bakın, Mussolini’ye bakın.” dedi.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, AB liderlerinin Ankara’da Erdoğan ile görüşmesi sırasında AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in bir süre ayakta kalmasını eleştirerek, Erdoğan hakkında “diktatör” ifadesini kullanmıştı.