"AKP'den kaçış ve 'sızıntı' başladı"

"Adeta “Gözler yalan söylemez” sözünün kanıtı gibi duruyor. Fotoğraf, iktidar çevrelerinden bilgi sızıntısı ve ufak kaçışların başladığı dönemi de anlatıyor sanki."

Gazeteci – yazar Murat Yetkin, AKP iktidarının ekonomi politikalarına eleştiriler sürerken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve Merkez Bankası’ndaki görevden alma kararının ardından doların bugün  rekor tazeleyerek 9,19 lira seviyesini görmesini köşesine taşıdı.

Murat Yetkin kişisel web sitesinde yer alan yazıda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun görüşmesine ait fotoğrafa yer vererek, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 13 Ekim akşamı Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’yla görüşmesinde çekilen fotoğraftaki duruşlar, bakışlar aslında durumu özetliyor. Adeta “Gözler yalan söylemez” sözünün kanıtı gibi duruyor. Fotoğraf, iktidar çevrelerinden bilgi sızıntısı ve ufak kaçışların başladığı dönemi de anlatıyor sanki.” ifadelerini kullandı.

Murat Yetkin, “Bu fotoğrafın çekilmesinden bir süre sonra, 14 Ekim’in ilk saatlerinde Erdoğan’ın kendilerini görevden alması Güçlü ve Tümer’i sizce çok mu üzmüştür yoksa rahatlatmış mıdır? Aynı kararname ile görevden alınan Para Politikası Kurulu üyesi Abdullah Yavaş’ı ya da? Ziya Selçuk’un Millî Eğitim Bakanlığında tarikat ve cemaat örgütlenmelerinin kendisine iş yaptırmadığından şikayetle Erdoğan’ı arada tatsızlık olmadan ayrılmaya ikna edebilmiş olması nedir peki? Kaçış sözcüğünü mutlaka kötü anlamda kullanmıyorum; yanlışa ortak olmaya artık katlanamama olarak da okumak lazım, ileride hesap vermek zorunda kalmamak arzusu olarak da. ” değerlendirmesinde bulundu.