AKP'den İYİ Parti'ye: Memnuniyetimizi ifade ediyoruz

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, İYİ Parti'nin Suriye ve Irak tezkeresini destekleyen kararı için "Biz bundan memnuniyetimizi ifade ediyoruz" dedi.

AKP'den İYİ Parti'ye: Memnuniyetimizi ifade ediyoruz

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, İYİ Parti’nin Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini 2 yıl uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresini desteklemesiyle ilgili konuştu.

Tezkereye ‘Hayır’ oyu veren CHP için “Ülkemize kast eden FETÖ’sü, PKK’sı, DEAŞ’ıyla mücadelemiz sürerken, onların ülkemize olan tehditlerini bitirme anlayışıyla düzenlediğimiz sınır ötesi operasyonlarda; bizleri, Mehmetçiğimizi, aziz ve necip milletimizi yapayalnız bırakan CHP ve onun gizli ittifakı HDP’yi milletimize şikayet ediyoruz” diyen Özkan, İYİ Parti için ise şu ifadeleri kullandı:

“Milletin menfaati varsa, tezkereye ‘evet’ demek milletin bu topraklardaki beka mücadelesinin bir gereği ise böyle bir hususta İYİ Parti’den ‘evet’ oyunun veriliyor olması elbette bizi de milletimizi de memnun eder. Bu, ayrıca takdir edilecek bir mesele değil. Zaten bu, milletimizin talimatı, emri, beklentisi ve milletimizin beka mücadelesinin bir gereğidir. Böyle bir meselede İYİ Parti ve kendisini yerli ve milli siyasetin içinde gören herkesin ‘evet’ demesi gerekir. Biz de bundan memnuniyetimizi ifade ediyoruz.”