AKP'den İBB transferli TCDD atamaları

İBB’de seçimi kaybeden AKP TCDD’ye gerçekleştirdiği atamalar ile adeta arka bahçesi haline getirdi.

AKP'den İBB transferli TCDD atamaları

Sık sık gündeme gelen TCDD’deki siyasi kadrolaşmalar ile ilgili önemli bir atamalar silsilesi daha ortaya çıktı. İBB’nin kaybedilmesi ile birlikte işsiz kalan AKP’li kadrolar TCDD’de farklı farklı görevlere getirildiği hatta onlar için yeni kadrolar açıldığı ortaya çıktı.

CHP Milletvekili Utku Çakırözer’in yapmış olduğu açıklamada belirttiği usulsüz atamalar listesi ise şu şekilde:

TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun, Genel Müdür Yardımcısı/Yönetim Kurulu Üyesi Metin Akbaş, Trafik ve İstasyon Yönetimi Daire Başkanı Abdullah Özcanlı, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Ayaz, Modernizasyon Dairesi Başkanı Hasan Pezük, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Dr. Abdullah Önder Türkoğlu, Bilgi Teknolojileri Daire Bşk. Yrd. Şahabettin Çağlar, 1. Hukuk Müşaviri Av. Ercan Atasever, 1. Bölge Müdürü Necmettin Acar, TÜRASAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Metin Yazar, TÜRASAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi İrfan İpşir, TÜRASAŞ Yönetim Kurulu üyesi Enver Mamur, TÜRASAŞ Yönetim Kurulu üyesi Murat Baştor

Çakırözer, AKP’nin yapmış olduğu atamaların yetmediği ve açıkta kalanlar için yönetim kurulu kararı ile yeni daire başkanlıkları açıldığı ve buralara sadece yönetici ataması gerçekleştirdiğini söyleyerek, “Eğitim Dairesi Başkanlığı” kurduğuna dikkat çekti. Yönetim Kurulu kararı ile hukuksuzca kurulan daire başkanlığının birimlerinin oluşturulmadığını belirten Çakırözer, bu başkanlığın, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı içinde faaliyet yürüttüğünü söyledi. Daire Başkanlığı’na ise İnsan Kaynakları Dairesi Başkan Yardımcılarından Hüseyin Arslan görevlendirildi” ifadelerini kullandı.