AKP'de '15 vekil' krizi: "Haberimizin arkasındayız"

Bir grup AKP'li milletvekillinin İçişleri Bakanı Soylu ile ilgili parti yönetimine şikayette bulunduğu haberini duyuran BBC Türkçe, AKP'den gelen yalanlamaya karşı "Haberimizin arkasındayız" açıklaması yaptı.

AKP'de '15 vekil' krizi:

İçişleri Bakanı Soylu’nun katıldığı iki televizyon programında ülkücü mafya lideri Sedat Peker’e koruma verilmesiyle ilgili kendisinden önceki dönemde görev yapan bakan ve bürokratları adres göstermesi, AKP içinde tartışma yarattı. Aralarında emniyet kökenli isimlerin de bulunduğu 15 dolayındaki milletvekilinin rahatsızlıklarını AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan aracılığıyla parti yönetimine ilettiği iddia edildi.

BBC Türkçe‘de yer alan bu haber üzerine AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, haberini yalanlayan bir açıklama yaparken, BBC Türkçe ilgili haberinde, konuya ilişkin Turan’la bizzat görüşüldüğü belirtildi.

Habere göre görüşmede Turan, “milletvekilleriyle bir değerlendirme toplantısı yapıldığını ancak toplantı konusunda kendisine herhangi bir görev verilmediğini, bu nedenle ’15 milletvekili rahatsızlıklarını yönetime iletti’ ifadesine de katılmadığını” söyledi.

Sözkonusu habere ayrıca düşülen notta da “Editörün Notu: Muhabirimiz milletvekillerinin Soylu’nun istifası talebini de içeren rahatsızlıklarını, toplantının bazı katılımcıları ile teyit ederek haberleştirmiştir. BBC Türkçe, haberinin arkasındadır ve muhabirinin itibarını zedeleyecek herhangi bir suçlamayı kabul etmemektedir.” denildi.