AKP ve MHP'li meclis üyeleri arasında 'yolsuzluk' krizi: MHP'liler istifa etti

MHP'li Çorum İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, 5 MHP'li ve 4 AKP'li meclis üyesi tarafından yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet edildi.

AKP ve MHP'li meclis üyeleri arasında 'yolsuzluk' krizi: MHP'liler istifa etti

AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri, MHP’li İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük’ün belediyede yapılan iş ve işlemler ile belediyeye bağlı olan işletmeler mezbaha, marangozhane, düğün salonu, aşevi, tamirhane gibi birimlerde yapılan işlerle ilgili olarak yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığını iddia etti.

İskilip Belediyesi Nisan ayı toplantısında ise Başkan Ali Sülük’ü şikayet eden 9 meclis üyesi, belediyenin geçen yıl fakat etkinlik raporunu onaylamadı. Belediye Başkanı Ali Sülük ile birlikte AKP ve MHP’li toplam 12 üyeden oluşan mecliste sadece 3 üye etkinlik raporu oylamasında ‘evet’ derken şikayetçi üyeler ‘hayır’ oyu kullandı. Şikayetçi olan 5 MHP’li meclis üyesi ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

15haber.com’da yer alan habere göre, Sülük’ü şikayet eden MHP’li meclis üyelerinden Erol Kambur ile Musa Aydınlatılmış, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

İskilip’in MHP’li Belediye Başkanı Ali Sülük hakkında MHP’li ve AKP’li belediye meclis üyeleri yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı iddiası ile suç duyurusunda bulunmuştu.

Dokuz belediye meclis üyesinin imzası ile yapılan suç duyurusunda, belediyede yapılan iş ve işlemlerle ilgili, belediyeye bağlı işletmeler olan mezbahane, marangozhane, düğün salonu, tamirhane gibi birimlerde yapılan işlerle ilgili olarak, çok ciddi yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının mevcut olduğu ileri sürüldü.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri bu iddialar üzerine İskilip Belediyesi’nde incelemelerde bulunmuş, inceleme sonunda tutulan raporu Danıştay’a göndermişti. Danıştay’dan gelecek karar bekleniyordu.