AKP, üniversite hastanelerini de mi Sağlık Bakanlığı'na bağlayacak?

"Bir zamanların Tam Gün Yasası savunucusu bürokrat ve siyasileri ise ya özel hastanelerde ya da üniversite hastanelerinde soluğu aldı."

AKP, üniversite hastanelerini de mi Sağlık Bakanlığı'na bağlayacak?

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, mali açıdan sıkıntıda olan üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na bağlanmasının gündemde olduğunu yazdı.

Saygı Öztürk, bugünkü yazısının ilgili kısmında üniversite hastanelerinin çıkmaza girmiş olmasını şu satırlarla anlattı:

AKP’nin iktidara gelmesinin ardından belediye, ardından SSK ve son olarak da askeri hastanelere el konuldu. Üniversite hastaneleri ise sistemin dışında kaldı. Şimdi ekonomik açıdan zorluk yaşayan, ‘Tam Gün Yasası’ nedeniyle öğretim üyelerini özel hastanelere kaptıran üniversite hastaneleri iyice çıkmaza girdi. Dünyada ve Türkiye’de yaşanan salgın da düşünüldüğünde sağlık sistemi birçok açıdan S.O.S vermeye başladı. Mali yönden batık olan üniversite hastaneleri, çıkış yolu ararken Sağlık Bakanlığı’nın arka odalarında uzun süredir üniversite hastanelerinin de bakanlığa bağlanması ele alınıyor.

Yazısının devamında Sayıştay’ın Hacattepe Üniversitesi’ne dair hazırladığı rapordan bazı detayları paylaşan Öztürk, “Hastanelerdeki yığılmaların, doktor açığının önüne geçilemiyor” dedi ve şunları kaydetti:

Hem de bu kadar üniversite ve tıp fakültesi açılırken, Türkiye’de üniversiteyi kazanamayarak yurt dışındaki her ülkeden parayla tıp fakültesi diploması getirene YÖK denklik tanırken Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde hocalar doçent ve profesör kadrolarını YÖK’e alıyor.

Sağlık Bakanlığı kadrosunda yakında doktor kalmazsa kimse şaşırmasın. Çünkü kadroyu buraya alan muayenehane açabiliyor, özel hastanede çalışabiliyor. YÖK ise bu konuda ne yapacağını bilemiyor. Bir zamanların Tam Gün Yasası savunucusu bürokrat ve siyasileri ise ya özel hastanelerde ya da üniversite hastanelerinde soluğu aldı.