AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Taliban açıklaması: Uluslararası siyaseti takip ediyoruz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Afganistan'daki yönetimle ilgili görüşmelerimiz konusunda uluslararası siyaseti takip ediyoruz. Hassasiyeti kaşımak yerine menfaatlerimize sahip çıkmalıyız." dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Taliban açıklaması: Uluslararası siyaseti takip ediyoruz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, Taliban hükümeti ile görüşmek için uluslararası siyaseti takip ettiklerini belirterek şunları kaydetti.

 

“Mısır ülkemizin önemli ortaklarından bir tanesi. 2020 yılında ticaret hacmimiz 4,85 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Libya, Suriye, IRak meseleleri Mısır ile görüşmemiz gereken meseleler. Kardeş Mısır halkına selam, sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Afganistan’daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Taliban 15 Ağustos itibarıyla ülke genelinde hakimiyet kurdu. Yabancı askerler 31 Ağustos’ta çekildi. Türkiye Afganistan’daki büyükelçiliğini kapatmamıştır ve bu herkesin arzusudur. Pakistan, Rusya, Çin ve İran Büyükelçilikleri de faaliyetlerini sürdürüyor.
Afganistan’daki yönetimle ilgili görüşmelerimiz konusunda uluslararası siyaseti takip ediyoruz. Hassasiyeti kaşımak yerine menfaatlerimize sahip çıkmalıyız.”