AKP, mobil halk ekmek büfelerine de karşı çıktı

İstanbul'da yoksul mahallelere Halk Ekmek Büfesi açma talibini reddeden AKP Grubu, bu semtlere mobil halk ekmek büfeleri götürülmesine itiraz etti.

AKP, mobil halk ekmek büfelerine de karşı çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin yoksul mahallelere Halk Ekmek Büfesi açma talibini reddeden AKP Grubu, bu semtlere mobil halk ekmek büfeleri götürülmesine de itiraz etti.

ANKA’nın aktardığına göre, İBB Meclisi’nin 2021 yılı ilk toplantısında Halk Ekmek Büfeleri tartışma konusu oldu. Yeni halk ekmek büfelerinin açılmasını, İBB Meclis çoğunluğunu kullanarak engelleyen AKP Grubu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeni uygulamaya koyduğu mobil halk ekmek büfelerini de eleştirdi.

İBB Meclisi AKP Gurup Başkanvekili Tevfik Göksu, Mobil Halk Ekmek Büfesi olarak hizmet veren minibüslerin camında İBB yazmasını, reklamcılık şeklinde değerlendirdi. Göksu Halk Ekmek büfeleriyle ilgili olarak özetle şunları söyledi:

“Mesele halk ekmeğin İstanbullulara ulaşması mı? İstanbul’un her sokağında bakkal var, hiçbir maliyeti yok, verin bakkallara, dağıtsın ekmeği. Niye vermiyorsunuz? Ben araştırma yaptım. Bir Halk Ekmek büfesi, en iyi kazandıran Halk Ekmek büfesi, 3 bin lira kazandırıyor. O ekmeği bakkallara dağıtsanız, minibüslere verdiğiniz o 600 bin lirayı da İstanbulluların başka hizmetine kullansanız daha iyi olmaz mı? Ama o zaman 40 arabanın camında İBB yazmayacak. Reklam nasıl olacak? Her şey reklam için.”