AKP-MHP iktidarının işbirlikçi ve öngörüsüz dış politikasına komünistlerden yanıt

TKH tarafından yapılan açıklamada "Türk askerinin Afganistan’dan çekilmesini istemeye istemeye yerine getiren AKP hala Afganistan havalimanını işletmeyi isteyerek tüccar siyasetini yürütmeye devam etmektedir. Amerikancı, işbirlikçi ve tüccar zihniyetle ülke yönetilemez!" denildi.

AKP-MHP iktidarının işbirlikçi ve öngörüsüz dış politikasına komünistlerden yanıt

Türkiye Komünist Hareketi (TKH)  ABD ile Taliban arasında yapılan görüşmelerden sonra, ABD askerleriyle birlikte Türk askerinin de Afganistan’dan çekilmesi kararı üzerine bir açıklama yayımladı. Açıklamada bu kararın AKP-MHP iktidarının işbirlikçi ve öngörüsüz dış politikasının teyidi olduğu belirtilirken, Amerikancı, işbirlikçi ve tüccar zihniyetle ülkenin yönetilemeyeceği vurgulandı. “İşbirlikçi ve öngörüsüz dış politika budur!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“ABD ile Taliban arasında yapılan görüşmelerden sonra ABD askerleriyle birlikte Türk askerinin de Afganistan’dan çekilmesi kararı, bir kez daha AKP-MHP iktidarının işbirlikçi ve öngörüsüz dış politikasının teyidi olmuştur.

Türk askerinin Afganistan’a gönderilmesi ABD’nin işgal siyasetinin bir parçasıydı. Yine aynı şekilde, Taliban karşı-devrimine rağmen Türk askerinin Afganistan’da kalması gerektiğine dair AKP ve MHP politikası ve ısrarı da ABD çıkarları ve NATO görevi nedeniyleydi.

ABD’nin Taliban ile yaptığı görüşme sonrası çekilme kararı almasından ve “Kabil Havalimanıyla ilgili herhangi bir sorumluluğumuz bundan böyle yok” açıklamasından hemen sonra Türk askerinin de -AKP ve MHP’nin daha öncesindeki açıklamalarının tersine- tahliye kararı, AKP ve MHP iktidarının bağımsız dış politikasını değil işbirlikçi dış politikasının açık ve somut kanıtıdır.

Daha günler önce AKP ve MHP tarafından Türk askerinin Afganistan’da kalması için gündeme getirilen bütün argümanlar çökmüştür. “Afganistan’ı terk etmek, Türkiye’yi tehlikeye atmaktır” diyen Bahçeli’nin neyi ve kimi temsil ettiği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Kimse, şartlar değişti yalanına sarılmasın! ABD’nin desteğini almak için ABD’nin çıkarlarını korumayı “ülke çıkarı” diye pazarlayanların işbirlikçi karakterleri gün yüzüne çıkmıştır.

Bu işbirlikçi dış politika bu kadar açıkken, bunun bu kadar öngörüsüz olmasının günlerle ölçülmesi ise AKP ve MHP’nin ülke yönetiminde ehliyet sahibi olmadığının da gözler önüne sermiştir!

NATO görevi ve Amerikan çıkarları için Türk askerini ateşe atmak için olmadık takla atanların vatanseverlikleri sahtedir! Türk askerini, ABD’nin bekçisi haline getirmek isteyenleri halkımız iyi görmelidir!

Türk askerinin Afganistan’dan çekilmesini istemeye istemeye yerine getiren AKP hala Afganistan havalimanını işletmeyi isteyerek tüccar siyasetini yürütmeye devam etmektedir.

Amerikancı, işbirlikçi ve tüccar zihniyetle ülke yönetilemez!”