AKP meclis üyesi Vebitcoin'in CEO'su İlker Baş tutuklandı

Vebitcoin CEO'su İlker Baş ile 3 kişi daha tutuklandı.

AKP meclis üyesi Vebitcoin'in CEO'su İlker Baş tutuklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, işlemleri durdurduğunu açıklayan Vebitcoin firmasının Türkiye’de bulunan tüm finansal kuruluşlardaki hesaplarına bloke koymasının ardından şirketin CEO’su ile birlikte şirket yöneticisi ve çalışanları olan 3 kişi daha gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Vebitcoin adlı şirketin CEO’su İlker Baş, gözaltındaki ifadesinde aylık gelirinin 1 milyon 500 bin lira olduğunu söylemişti.

Baş’ın ilk ifadesinde, şirketine ait site üzerinden alış ve satışlara aracılık ederek komisyon olarak tabir edilebilecek şekilde kar sağladığını söylediği öğrenildi.

Baş’ın Thodex adlı kripto para borsasının sahibi kaçınca müşterilerinin korku ve paniğe kapılarak bakiyelerini hızlı şekilde çekmek istediğini dile getirdiği kaydedildi. Faaliyetlerini 23 Nisan’da sonlandırma kararı verdiğini ve birkaç kullanıcıya, ofisine gelerek talep etmeleri üzerine ödeme yaptığını iddia eden İlker Baş’ın 23 Nisan’da şirketine ait internet sitesinde duyuru yayımlayarak şirketin faaliyetini sonlandırdığını ifade ettiği öğrenildi.

Öte yandan, İlker Baş 3 yıl önce Muğla merkezli düzenlenen yasa dışı bahis operasyonunda da gözaltına alındığı ve Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılandığı belirlendi.