AKP iktidarı, Suriye'deki ateşe benzin dökmekte ısrarlı

Mevlüt Çavuşoğlu, yıllardır Suriye'de meşru Esad hükümetini devirebilmek için silahlı terör eylemleri gerçekleştiren dış destekli grupların liderleriyle görüştü.

AKP iktidarı, Suriye'deki ateşe benzin dökmekte ısrarlı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’nin meşru hükümetini devirmek için savaşan ve İhvancılara yakınlığıyla bilinen Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanlığı’na seçilen Salim el-Muslat, Suriye Müzakere Komisyonu Başkanı Annas Abdeh ve Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa’yla görüştü.

Muslat, Abdeh ve Mustafa ile görüşmesine ilişkin Twitter hesabından paylaşım yapan Çavuşoğlu, “Suriye halkının meşru temsilcisi olan Koalisyon’a ve Geçici Hükümet’e desteğimiz tam” ifadesini kullandı.

Bilindiği gibi ABD’nin başını çektiği emperyalist blok 2011’de Suriye’ye cihatçı çeteler eliyle bir müdahale başlatmış, SMDK adıyla bilinen oluşum da Suriye’deki işgalin siyasi temsilciliğini üstlenmişti. SMDK’nın İhvancılara yakınlığı bilinirken, bu gayrı meşru oluşum geçici hükümet kurduğu iddialarında bulunmuştu.