AKP belediyeleri 'kanırtarak' alacakmış

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, 'Güvenlik soruşturması' tasarısı görüşmelerinde konuşurken “Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi'ni aldık, kanırta kanırta da Büyükşehiri de alacağız” dedi.

AKP belediyeleri 'kanırtarak' alacakmış

Meclis Genel Kurulu’nda ‘Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması’ teklifi görüşülürken yapılan tartışmalar sırasında AKP’li bir milletvekilinin kullandığı ifadele büyük tepki çekti.

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, AKP’nin sahada olmadığı yönünde muhalefetten gelen bir eleştiriye yanıt verirken “Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi’ni aldık, kanırta kanırta da köşe başlarını tuttuğunuz Büyükşehiri de alacağız. Çırpınışlarınız boşuna, vatandaş gerçek yüzünüzü gördü artık” ifadelerini kullandı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yılmaz’ın “bağırta bağırta, kanırta kanırta” sözlerine dikkat çekip AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’ya seslenerek “Sayın Grup Başkanım, nasıl kanırta kanırta alınacakmış, siz bundan ne anladınız? Sayın Bostancı, bir kadın milletvekili, mevkidaşımız, kanırta kanırta belediye başkanlığı almanın andını içiyor burada, herhâlde bu konuya sizin bir açıklama getirmeniz lazım” dedi.

Söz alan Bostancı da “Biz AK Parti kurulduğundan beri millet iradesini en üst değer olarak gördük. Her kim, hangi partiden olursa olsun, halkın reyiyle ve rızasıyla bir yere geldiyse başımızın üstünde yeri vardır. Mersin’deki seçime de böyle bakarız. Bundan sonraki seçimler için de rekabetçi bir şekilde sahada olmak isteriz. Sayın milletvekilimizin ifade ettiği de bu husustur” dedi.