Akit'in yeni hedefi; lise öğrencileri

Yeni Akit, İzmir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleşen lise öğrencilerinin vals gösterisini hedef aldı.

Akit'in yeni hedefi; lise öğrencileri

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Lisesi öğrencileri vals gösterisi gerçekleştirdi. Dans gösterisinin görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması sonrası ise Yeni Akit, öğrencilerin kostümlerine dikkat çekerek hedef gösterdi. Gazetenin bugün “Bu ne rezillik! Gece kulübü mü okul bahçesi mi?” başlığı ile yayınladığı haberde, kız öğrencilerin kıyafeti ile ilgili “gece kulübündeymiş gibi” denildi.

Haberde şu ifadelerle öğrenciler hedef gösterildi:

“29 Ekim etkinlikleri kapsamında, ülke genelinde etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerden birisi de İzmir Atatürk Lisesi’ndeydi. Lise öğrencileri okul bahçesine asılan Mustafa Kemal posterinin önünde toplandı. Erkek öğrencilere takım elbise giydirilirken, kız öğrenciler için ise adeta gece kulübündeymiş gibi bir kıyafet tercihi yapıldı. Kız ve erkek öğrencilerin ikişerli gruplar halinde birbirine sarılarak yaptıkları “vals” gösterisine tepki yağdı.”

YORUMLARLA DA HEDEF GÖSTERİLDİ

Kamuoyunda hedef göstermeleriyle bilinen Yeni Akit’in haberi tepkilere neden olurken, Yeni Akit’in sitesinde yer alan yorumlarda ise lise öğrencilerinin ve okulun hedef alınması dikkat çekti. “Çağdaş insanlar böyle mi oluyor milli eğitim böylemi oluyor” şeklinde yorumlarla öğrenciler ve okul hedef gösterilirken, “Zalimler için yaşasın cehennem” yorumları da dikkat çekti.

‘YAPTIKLARI HABER ÇAĞDAŞ, LAİK YAŞAM ANLAYIŞINA SALDIRIDIR’

Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Murat Saraç da Yeni Akit’in haberine tepki gösterdi. Saraç, haberin yalnızca okula değil çağdaş, laik, kadın erkek eşitliğine dayanan özgürlükçü yaşam anlayışına bir saldırı olduğunu vurguladı.

Saraç, “İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği olarak bahsi geçen ve cumhuriyet ve kazanımlarıyla sorunları olan sözde haber kanalının kin ve nefret kusan, ayrıştıran paylaşımını reddediyoruz. Yaptıkları haber yalnızca okulumuza değil, çağdaş, laik, kadın erkek eşitliğine dayanan özgürlükçü yaşam anlayışına bir saldırıdır. Bu haberle ilgili tüm kamu yetkililerini göreve davet ediyoruz” dedi.