Akın Atalay: Cumhuriyet’in istihbaratla irtibatlı gazetecisi hala başka gazetede çalışıyor

Eski MİT'çi Mehmet Eymür'ün 'Basında çok MİT'çi vardır' sözleri sonrası eski Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay önemli bir iddiayı dile getirdi.

Akın Atalay: Cumhuriyet’in istihbaratla irtibatlı gazetecisi hala başka gazetede çalışıyor

Eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün T24’den Gökçer Tahincioğlu’na yaptığı açıklamaların yankıları hala sürerken; Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı, Eymür’ün basındaki MİT’çilere ilişkin açıklaması sonrası çarpıcı bir paylaşımda bulundu.

“ERGENEKON’DAN GÖZALTINA ALINDI AMA TUTUKLANMADI”

Cumhuriyet gazetesindeki istihbaratla ilişkili gazetecisini tarif eden Atalay, söz konusu gazetecinin Ergenekon’dan gözaltına alındığını ama tutuklanmadığını, Ergenokon savcılarının da kendisine ”Seni bugüne kadar ifadeye çağırmamamız bu irtibat sayesindeydi” dediği aktardı.

Atalay ayrıca, MİT bağlantılı gaztecinin İlhan Selçuk hayatını kaybedince işten atıldığını açıkladı.

Atalay’ın paylaşımları şöyle:

“Ergenekon soruşturması kapsamında Cumhuriyet’ten bir gazetecinin ifadesinin alınması sırasında, dönemin ünlü savcısı, ifadesi alınan gazetecinin istihbaratla ilişkisini (gazetenin avukatının huzurunda) ifşa etmişti. ‘Seni bugüne kadar ifadeye çağırmamamız bu irtibat sayesindeydi demişti. İfadesinden sonra serbest bırakıldı. Durum kendisine aktarılınca İlhan Selçuk, ‘ aman ses etmeyin, her gazetede istihbaratla ilişkili kişiler bulunur, biz hiç olmazsa birini öğrenmiş, bilmiş olduk’ demişti. İlhan Selçuk’un vefatından 5-6 ay sonra sonra işten atılmıştı.”