Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında devir teslim töreni

Yeni Bakan Derya Yanık ile daha önce Darülaceze'de birlikte çalıştığını, görevi gönül ferahlığıyla devretmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Selçuk, "Derya Yanık hanımefendinin siyasetteki, sivil toplumdaki başarısını, aynı zamanda vicdanını kamu yönetimine aksettireceğine ve üstlenmiş olduğu bakanlık makamınca sürdüreceğine yürekten inanıyorum." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında devir teslim töreni

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine atanan Derya Yanık, düzenlenen devir teslim töreninin ardından görevine başladı. Yanık, görevini Zehra Zümrüt Selçuk’tan devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Selçuk, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde büyük şerefle yerine getirdiğim bu görevi bugün de aynı şeref ve onurla, çok sevdiğim, çok takdir ettiğim arkadaşıma vermenin huzuru içerisindeyim.” diye konuştu.

Selçuk’un konuşması şöyle:

“Aile odaklı yürüttüğümüz tüm sosyal politika uygulamalarımızı hem nitelik hem nicelik anlamında bir üst seviyeye taşımanın mutluluğunu yaşadık.”

Selçuk ayrıca, “Sosyal Koruma Kalkanı” kapsamında 60 milyar liraya yakın para dağıttıklarını hatırlattı.

Eski Bakan, seneler sonra “Aile Şurası” düzenlediklerini de anımsatarak, bunun gelenekselleşmesi temennisinde bulundu.

Engelli ve yaşlılara yönelik Gündüzlü Yaşam Merkezleri, evde bakım yardımları gibi çalışmalar ile şehit yakınları ve gazilere yönelik uygulamalara, sosyal atamalara, sosyal yardım faaliyetlerine değinen Selçuk, şunları kaydetti:

Yeni Bakan Derya Yanık ile daha önce Darülaceze’de birlikte çalıştığını, görevi gönül ferahlığıyla devretmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Selçuk, “Derya Yanık hanımefendinin siyasetteki, sivil toplumdaki başarısını, aynı zamanda vicdanını kamu yönetimine aksettireceğine ve üstlenmiş olduğu bakanlık makamınca sürdüreceğine yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

Yeni atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise şöyle konuştu:

“Bu medeniyet kültürümüzün de bir sonucu, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın.’ İnsanın olmadığı, kişinin huzurlu, mutlu, müreffeh olmadığı bir yerde ne toplumun müreffeh ve mutlu olabileceğine ne de devletin güçlü ve ayakta kalabileceğine inanırız. Dolayısıyla bütün çabamız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da toplumun bütün katmanlarının, ihtiyaç sahibi olan her bireyin ihtiyacının giderilmesi, devletin koruma kalkanının kendisinin yanında ve arkasında olduğunun, bu toplumun saygın, saygıya layık bir ferdi olduğunun her noktada hissettirilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“Sayın Bakanıma, biri insan kaynağı ve çalışma alanı, diğeri sorumluluk alanı çok geniş iki bakanlığı tek bir çatı altında bir araya getirip, üstüne bir de pandemi geldi, çok layığıyla yerine getirdiği için hem şahsına hem çalışma arkadaşlarına tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Öncelikle bu ülkenin bir vatandaşı olarak teşekkür ediyorum.”

Yanık, “Adettendir böyle toplantılarda karşılıklı iyi niyet cümleleri, güzel iltifatlar edilir. Ama bu iltifatların ben hem Sayın Bakanımın söylediği hem benim arz etmeye çalıştığım güzel dileklerin adetten olmadığını bilmenizi istiyorum. Bunlar çok gönülden, içten gelen, çok hissettiğimiz çünkü birbirimize tanık olduğumuz süreçler.” dedi.

Yanık, bu süreçte sivil toplum kuruluşları, meslek örgütlerinin birikimlerinden, siyasetin, milletvekillerinin tabandan getirdikleri bilgi ve birikimlerden yararlanarak bayrağı çok daha ileriye taşımak istediklerini ifade etti.