Aile hekimlerinden Ankara'da kitlesel eylem

Yüzlerce aile hekimi, Sağlık Bakanlığının “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği”ne tepki göstererek Ankara’da eylem yaptı.

Aile hekimlerinden Ankara'da kitlesel eylem

1 Temmuz’da uygulamaya konulan “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği”nde yaşadıkları hak gasplarına karşı seslerini duyurmak için yüzlerce aile hekimi Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) öncülüğünde Ankara’da bir araya geldi.

Eylemde söz alan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Başkanı Dr. Özlem Sezen “Aile hekimliği çalışanları, diğer meslek grupları ve sağlık çalışanlarından soyutlanmış, Adeta sistematik baskı, psikolojik şiddet ve hatta mesleki yok sayılma ve görmezden gelmeye maruz kalmıştır. Son on yılda yaşanan gelir kaybı yüzde 60’ların üzerine çıkmış, sağlık çalışanları artık sistemde daha fazla kalmaktan imtina eder hale gelmiştir. İstifalar daha fazla konuşulur olmuş ve emeklilik dönemi gelen pek çok hekimin emekliliğe ayrıldığı bir süreç yaşanmıştır. Bunu görmezden gelenler deve kuşu gibi kafalarını kuma gömdüler ve kafalarını kaldıramıyorlar” dedi.

SAVUNMA HAKKINI DAHİ ELİNDEN ALAN CEZA TEHDİDİ

Ayrıca Sezen, “Katlanan cezalar, darp edildiğinizde kendinizi savunma hakkınızı dahi elinizden alan ceza puan tehdidi, idareye sınırsız yetki veren düzenlemeler, entegre hastanedeki hekimlere yapılan adaletsizlik, süt izni için hizmet devamını dikkate almayan yeni uygulamalar, basına demeç verme hakkını engelleyen ceza baskısı, cezaevi hekimlerinin carilerini tırpanlamak, sözleşme değişiklikleri ile 150 puanla fesih tehdidi başta olmak üzere ceza tehditleri benzeri görülmemiş bir haksızlığın örnekleri olmuştur. Daha ne kadar ileri gidebilirler derken gelirlerimize ortak olmaları, ceza yönetmeliği ile salgında Hyp bahanesi ile maaş kesintisi dayatması akıldan ve bilimden uzak, hayatın olağan akışına aykırı düzenlemeleri ve başka ülkelerden copy paste zihniyet ile ülkemiz gerçeklerinden uzak, açık bir akıl tutulmasıdır” diye konuştu.