Ahmet Şık: Sedat Peker’le konuştum, BAE yetkilileri garanti vermiş

Sedat Peker'le konuştuğunu belirten Ahmet Şık, "BAE yetkilerinin kendisini iade etmeyeceğinin garantisini verdiğini söylüyor" dedi.

Ahmet Şık: Sedat Peker’le konuştum, BAE yetkilileri garanti vermiş

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Bin Zayed’in Türkiye’ye yapacağı ziyaretle birlikte, bu ülkede bulunan ülkücü mafya lideri Sedat Peker’in Türkiye’ye iadesi konusu gündem haline geldi.

Bin Zayed’in AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yapacağı görüşmede Peker’in iadesi konusunun da masada yer alacağı iddia ediliyor. Gazete ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, konuyla ilgili olarak Peker’le yaptığı görüşmeyi anlattı.

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan ve çıkardıkları kitaba ilişkin konuşan Şık, Peker’le konuşmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Kendisinin istendiğini… Kendisine bunu sorduğumuzda ‘buradakiler daha şerefli çıktı, vermiyorlar’ dedi. Bu Sedat Peker’in iddiası. Kendisiyle konuştum. Yazılı soru da gönderdik. Dönüşüyle ilgili şu anda hukuki bir güvencesinin, can güvenliğinin olmadığını da iddia ediyor. Ama BAE yetkililerinin kendisini iade etmeyeceğinin garantisini verdiğini söylüyor.”