Ağbaba: Barlas, bağımsız bir yazar değildir. Saraydan almış olduğu talimatı söylemektedir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP’nin kapatılabileceğini yazan Mehmet Barlas için, “Kenan Evren’in çocuğu olduğu için, midesine fakir fukaranın lokması girdiği için atıp tutuyor” dedi.

Ağbaba: Barlas, bağımsız bir yazar değildir. Saraydan almış olduğu talimatı söylemektedir

Geçtiğimiz günlerde yandaş yazar Mehmet Barlas’ın CHP ile ilgili sözledikleri sözlerini CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba değerlendirdi. Ağababa, Barlas için “Kenan Evren’in çocuğu olduğu için, midesine fakir fukaranın lokması girdiği için atıp tutuyor” dedi. Ağbaba, “Bu, bağımsız bir yazar değildir. Saraydan almış olduğu talimatı söylemektedir” diye konuştu.

Ağbaba’nın konuşması şu şekilde:

“Bugün Ortadoğu coğrafyasına baktığımız zaman; Müslüman coğrafyasında etnik kimlikten dolayı birbirimizi yemiyorsak laik, demokratik Cumhuriyet’e ve Atatürk’e borçluyuz. Bir taraftan biri söylüyor; öbür taraftan her dönemin dönmesi, bir zamanlar Kenan Evren’i evinde ağırlayan, darbenin çocuğu, ailece devleti sömüren, kimi zaman Özalcı, kimi zaman Demirelci köşe yazarı var. Mehmet Barlas diyor ki ‘CHP kapatılabilir, seçimlere girmesi yasaklanabilir. 150 kişilik milletvekili listesi hazırlanıp, sürgüne gönderebilir’ diyor. Bu açık bir darbedir. Haddini aşıyor. CHP kapatılacakmış. Senin 7 feriştahın gelse CHP’nin önünden geçebilir mi? Besleme basın, şimdi CHP’nin kapatılmasından, 150 kişinin sürgüne gönderilmesinden söz ediyor. Bu konuda AK Partililerin görüşlerini merak ediyoruz. Kenan Evren’in çocuğu olduğu için, midesine fakir fukaranın lokması girdiği için atıp tutuyor. Kenan Evren de diyordu ‘Asmayalım da besleyelim mi’ diye. Bu da bütün muhalifleri yurt dışına sürmekten bahsediyor. Bu, bağımsız bir yazar değildir. Saraydan almış olduğu talimatı söylemektedir. Biz, bedeli ne olursa olsun -sürgün olur, cezaevi olur- demokrasiyi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz.”