Ağar'dan 'mafya' özrü: Çok yanlış oldu

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, "mafya" açıklamasıyla sözlerinin "sürç-ü lisan" olduğunu öne sürerek özür diledi.

Ağar'dan 'mafya' özrü: Çok yanlış oldu

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Yalıkavak Marina için “Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” demesi nedeniyle özür dilediğini açıkladı.

Sözcü TV’de konuşan Ağar, “Bütün eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığından bir sürçü lisan burada sözkonusu. Burada görev yapan emniyet teşkılatı mensupları çok değerli arkadaşlarımız. Bugün Türkiye’de organize suç örgütlerine nefes aldırmıyorlar. Benim bu tabiri kullanmam fevkalade yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum. Bundan dolayı kalbi olarak özür diliyorum. Özellikle sayın İçişleri Bakanını gerçekten takdirle takip ediyorum. Gerek terörle mücadelede gerek organize suçlarla mücadelede gerekse teşkılata verdiği güven dolayısıyla görevini başarıyla devam ettiriyor. Allah uzun yıllar devam ettirsin.” dedi.

‘TOLGA AĞAR’ AÇIKLAMASI

Mehmet Ağar, Kırgız gazeteci Yeldana Kaharman’ın ölümüne ilişkin oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’la ortaya atılan iddialara “Oğlumla iftihar ederim, gurur duyarım. Tanıyanlar bilir. Bu iddialar tamamıyla PKK ve bazı yasadışı örgütlerin sitelerde ortaya çıkarılmıştır. Bunların hepsi yalandır. Dokunulmazlığı olmayan bir insanım. Allah’tan korkarım, kanundan korkarım, devletten korkarım. Başka birşeyden korkmam. Kimin ne iddiası varsa buyursun delillerini götürsün. Her türlü araştırmaya soruşturmaya açığım” diye yanıt verdi.

“GÜLEN’E BERABER GİTTİK,  DEVLET BİLGİSİ VAR”

Ağar, hakkında ‘FETÖ’ davası bulunan Mübariz Gurbanoğlu’nun “Mehmet Ağar’ın ricasıyla Pensilvanya’ya gittik” şeklindeki iddiasıyla ilgili yöneltilen “Gurbanoğlu ile Fethullah Gülen’i ziyarete gittiğiniz söylendi. Siz mi götürdünüz onu?” sorusuna da “Şu kadar söyleyip kapatacağım: Kendisi defalarca oraya gitmiştir, herkes bilir. Bir seferinde beraber gitmiştik. Benim gidiş gelişimden de devletin bilgisi vardır. Dönüşümden. Bu kadarını söyleyip kapatalım” yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Mehmet Ağar’ın iş adamı Mübariz Mansimov’u tehdit ederek Yalıkavak Marina’yı aldığı iddiasını gündeme getirmişti. Ağar ise bu iddia üzerine Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamalarda “Benim çok şükür korkacak hiçbir şeyim yok. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Soylu da bugün Sedat Peker’e yanıt verirken Mehmet Ağar’ın bu sözleri için “Bu süreçte ‘belki dil sürçmesidir’ diye hala tekzibini beklediğim cümle. Biz olmasa idik oraya mafya çökecekti cümlesidir. İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil.” ifadelerini kullanmıştı.