"Afganistan'daki işimiz bitmedi, geri dönüp İŞİD'i kovalayacağız"

CIA eski direktörü Leon Panetta, geçtiğimiz günlerde Afganistan'da yaşanan bombalı saldırılar sonucunda CNN'e konuştu. Panetta "Afganistan'a geri dönüp İŞİD ve El Kaide ile mücadele etmek zorunda kalacaklarını söyledi."

Eski ABD Savunma Bakanı ve eski ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Leon Panetta, üç gün önce yapılan, en az 170 Afgan’ın ve 13 ABD askerinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı değerlendirdi. Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde görev yapan Panetta, CNN’e yaptığı açıklamada Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda meydana gelen patlamalar ABD’yi çok zor duruma düşürdü dedi

13 ABD askerinin hayatını kaybetmesiyle ABD Başkanı Joe Biden ve yönetiminin şimdiye kadarki en kötü gününü geçirdiğini kaydeden Panetta, Afganistan’dan çekilmenin ülkelerini çok tehlikeli bir pozisyona soktuğunu ifade etti. Eski CIA Direktörü, “Sonuç olarak Afganistan’daki işimiz bitmedi. IŞİD’i kovalamamız gerekecek” dedi.

Panetta sözlerini şöyle sürdürdü: El Kaide, Taliban’la yeniden dirildiğinde muhtemelen geri dönmek zorunda kalacağız. Taliban, daha önce El Kaide’ye sığınak vermişti. Bunu büyük ihtimalle tekrar yapacaklar. Ordumuzu oradan çıkarmaya çalışmamızı anlıyorum. Ama sonuçta güvenliğimizi hâlâ tehdit eden terörizme karşı savaşı terk edemeyiz. Eski ABD Savunma Bakanı, Taliban’ın ılımlı söylemlerine rağmen “terörist olduğunu, kesinlikle teröristleri desteklediğini ve teröristler için kontrol noktaları oluşturduğunu” öne sürdü.