Afganistan hükümetiyle Taliban, barış görüşmelerini hızlandırmak için anlaştı

Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilen uluslararası konferansın ardından Afganistan Ulusal Yüksek Uzlaşma Konseyi heyeti, Taliban heyetiyle bir araya geldi.

Afganistan hükümetiyle Taliban, barış görüşmelerini hızlandırmak için anlaştı

Afganistan Ulusal Yüksek Uzlaşma Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah, Sputnik’e yaptığı açıklamada, Taliban temsilcileriyle Moskova’da görüştüklerini, tarafların barış görüşmelerini hızlandırmak konusunda anlaştığını ifade etti.

Abdullah, “Dün konferans gerçekleşti, bugün de görüşme şansımız oldu. İki taraf da neticeye ulaşmak için mevcut imkanların daha iyi nasıl kullanılabileceğine vurgu yaptı. Belirli konuları ele almadık, taraflar arasında sadece bir görüşme oldu” ifadelerini kullandı.

Abdullah’a göre, taraflar arası görüşmelerin Doha’da devam etmesine hazır olunduğu ifade edildi. Ayrıca Afganistan’da çözüme yönelik Türkiye’de de uluslararası bir görüşme gerçekleştirilebilir. Abdullah, “Ancak bugünkü görüşme birbirimizi tanımak, temas kurmak amaçlıydı. Sürecin hızlandırılmasına hazır olduğumuzu belirttik, onlar da öyle olduklarını kaydettiler” dedi.