Afgan sinemacı dünyaya seslendi: Bizi öldürmeye geliyorlar

Taliban askerlerinin Kabil'e girmesiyle birlikte Afgan sinemacı Sahraa Karimi, sosyal medya hesabından ‘bizi öldürmeye geliyorlar’ diyerek müdahale çağrısı yaptı.

Afgan sinemacı dünyaya seslendi: Bizi öldürmeye geliyorlar

Taliban, fazla direnişle karşılaşmadan Kabil’i ele geçirdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na girerek iktidarını ilan eden Taliban’a yönelik tepkiler sürüyor.

35 yaşındaki Afgan sinemacı Sahraa Karimi, Taliban’ın girdiği Kabil sokaklarından canlı yayın yaptı.

“KORKU FİLMİNDEN BİR PARÇA DEĞİL”

İranlı gazeteci Mesih Alinecad, Karimi’nin videosunu kendi hesabından paylaşarak şu yorumu yaptı: “Bu bir korku filminden parça değil. Bu, Kabil’deki gerçeklik. Geçen hafta bu şehir bir film festivaline ev sahipliği yaptı ve şimdi insanlar canlarını kurtarmak için kaçıyor. İzlemek çok üzücü fakat dünya hiçbir şey yapmıyor.”

“BİZİ ÖLDÜRMEYE GELİYORLAR…”

Sahra Karimi, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda ise şunları aktardı: “Taliban Kabil’i kuşattı. Biraz para çekmek için bankaya gidecektim, kapatmışlar ve tahliye etmişlerdi. Bunun yaşandığına hâlâ inanamıyorum, bunu kim yaptı. Lütfen bizim için dua edin. Tekrar çağrı yapıyorum: Bu büyük dünyanın insanları, lütfen sessiz kalmayın. Bizi öldürmeye geliyorlar.”