Adım başı cami yapacaklar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada her mahalleye, her sokağa yürüme mesafesinde cami yapacaklarını söyledi.

Adım başı cami yapacaklar!

AKP’nin gerici ideolojisin en büyük ayaklarından biri olan cami inşaatlarına bir yenisi daha eklendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Cami Planlama ve Tasarım Kılavuzu’ toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kurum, burada yaptığı konuşmada yıllardır gericilerin hayali olan Taksim Camii’nin tüm insanlığın umudu olan büyük ve güçlü Türkiye’nin doğuşunun işaret taşı olduğunu söyledi. “Binbir itiraza rağmen minarelerini yükselttiğimiz Taksim Camii’nin tüm insanlığın umudu olan büyük ve güçlü Türkiye’nin doğuşunun işaret taşı olduğunu çok iyi biliyoruz” diyen Kurum, camilerin sadece namaz kılma mekanı olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

DİNSELLEŞMEDE YENİ ADIMLAR

”İslam tarihi boyunca camiler şehrin merkezini belirlemiş ve şehir planının kurucu öğesi olmuştur” diyen Kurum, laik toplum düzenini yok saydı. “Şehirler caminin etrafında şekillenmiş, müminler camileri imar ederken, camiler de müminleri imar etmiştir. Uzun yıllar boyunca bu anlayıştan uzaklaşıldı. Camilerimizi şehir planlarımızın merkezine alma noktasında ihmaller oldu. Bu süreçte maalesef estetikten uzak, mimari özelliği bulunmayan yapılar ortaya çıktı” dedi.

”Her mahalleye yürüme mesafesinde cami yapacağız” sözlerini sarf eden Kurum, ”Şehrin merkezine camiyi oturtup çevresinde şehirleşeceğiz. Gençlerin, çocukların aktivite yapacağı camiler olacak” ifadeleriyle AKP’nin dindar ve kindar nesil projesinin yeni ayağını açıkladı.