Adana Demirspor ve Giresunspor Süper Lig’de

Adana Demirspor ve Giresunspor Süper Lig'e yükselen iki takım oldu.

Adana Demirspor ve Giresunspor Süper Lig’de

Adana Demirspor ve Giresunspor Süper Lig’e yükselen iki takım oldu.

Adana Demirspor ve Giresunspor, TFF 1. Lig’den Süper Lig’e yükselen takımlar olurken, Samsunspor ise 3. sırada kalarak Play-Off’a katılma hakkı elde edebildi.

TFF 1. Lig’in son haftasında aynı puana sahip üç takımın maçının ardından Süper Lig’e yükselen takımlar Adana Demirspor ve Giresunspor oldu.

Menemenspor deplasmanından 4-1’lik galibiyetle ayrılan Adana Demirspor, TFF 1. Lig’i zirvede bitirerek 26 yıl sonra yeniden Süper Lig’de mücadele etme şansını elde etti. Tuzlaspor’u 2-1 mağlup eden ve sezonu ikinci sırada tamamlayan Giresunspor ise, 44 yılın ardından yeniden en üst ligde yarışma şansını yakaladı.

Öte yandan Adanaspor’u 2-0 yenen Samsunspor, ilk iki sıradaki Giresunspor ve Adana Demirspor’la aynı puana sahip olmasına rağmen averajla üçüncü sırada kaldı ve Play-Off’a katılma hakkını kazandı. Süper Lig’e yükselmek için Play-Off’ta mücadele edecek olan Samsunspor, yarı finalde Altınordu ile karşılaşacak.

Teknik Direktör Samet Aybaba yönetiminde yıllardır hasret olduğu Süper Lig’e yükselen Adana Demirspor, 26 yıl sonra bu özleme son vermiş oldu. Aybaba’nın takımı sezonu 70 puanla şampiyon olarak tamamladı.

Öte yandan 1977’de Süper Lig’e veda eden, 7 senedir TFF 1. Lig’de mücadele eden Giresunspor, Teknik Direktör Hakan Keleş ile birlikte 44 yıl sonra yeniden zirveye ulaştı. Ligdeki son maçında Tuzlaspor’a konuk olan Giresunspor 2-1’lik skorla galip geldi.

Son olarak 2011-12 sezonunda Süper Lig’de yer alan Samsunspor ise, Ertuğrul Sağlam yönetiminde yeniden en üst ligde mücadele etme şansını Play-Off’a bıraktı. Adanaspor’u 2-0 yenen Samsunspor, Giresunspor ve Adana Demirspor’la aynı puanda olmasına rağmen averajla 3. sırada kaldı ve Play-Off yarı finalinde Altınordu ile eşleşti.