Adalet Bakanlığı'ndan Adnan Oktar açıklaması

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Adnan Oktar’ın Edirne Cezaevi’nden Batman’a sevk edildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Adalet Bakanlığı'ndan Adnan Oktar açıklaması

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek” ve “cinsel saldırı” gibi suçlardan toplam 9 bin 803 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar, Silivri Cezaevi’nden Edirne’ye gönderilmişti.

Bugün Hürriyet‘te yer alan haberde ise, burada aynı davadan hükümlü cemaat üyeleri ve diğer mahkumlarla sohbet toplantıları düzenleyen Adnan Oktar’ın cezaevi yönetimi tarafından uyarıldığı, uyarılara rağmen toplantıların devam etmesi üzerine Adnan Oktar’ın tek başına Batman’ın Beşiri ilçesinde geçtiğimiz yıl faaliyete geçirilen T Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edilmesi kararı aldığı öne sürüldü.

BAKANLIK YALANLADI

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, bu haber üzerine açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve muhtelif suçlardan ceza infaz kurumunda barındırılan hükümözlü Adnan Oktar hakkında bazı basın yayın organlarında ’Batman iline sevk edildiği ve Batman Ceza İnfaz Kurumuna yerleştirildiği’ yönünde haberler yer almaktadır. Adı geçen hükümözlü hakkında herhangi bir nakil planlaması ya da verilmiş bir nakil emri bulunmamakta olup, bu konuda basın yayın organlarında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.