Açlık sınırı mayıs ayında 3472 TL'ye çıktı!

Dört kişilik bir ailelnin gıda ve gıda dışı ihtiyaçlarını yoksunluk hissi çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken toplam harcama tutarını gösteren yoksulluk sınırı ocak ayından bu yana 676 lira artarak 11 bin 863 liraya çıktı.

Açlık sınırı mayıs ayında 3472 TL'ye çıktı!

KAMU-AR’ın mayıs ayı açlık ve yoksulluk sınırı raporunda açlık sınırı 3 bin 472 TL olarak açıklanırken, asgari ücretin 2 bin 825 lirada kalması yoksulluğu bir kez daha göler önüne serdi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun Ar-Ge birimi KAMU-AR’ın, dört kişilik bir ailenin, dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda miktarlarını esas alarak belirlediği açlık sınırı ile gıdanın yanı sıra diğer ihtiyaçlarını da yoksunluk duygusu çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken gıda dışındaki harcamaları dikkate alarak hesapladığı yoksulluk sınırı araştırmasının Mayıs 2021 sonuçları açıklandı.

YOKSULLUK SINIRI 12 BİN TL’YE DAYANDI!

Gıda fiyatlarında yaşanan artışlar dört kişilik bir artışın açlık sınırını mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,7 oranında artırarak 3 bin 472 liraya kadar çıkardı. Gıda dışı gereksinimler için yapılması gereken harcama ise 8 bin 391 liraya yükselirken yoksulluk sınırı da 11 bin 863 liraya yükseldi.

Açlık sınırı mayısta bir önceki aya göre 58 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama 125 lira ve yoksulluk sınırı da 105 lira arttı. Bu yılın ilk beş aylık döneminde ise açlık sınırı 326 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 350 lira arttı. Ailelerin gıda ve gıda dışı ihtiyaçlarını insan onuruna yaraşır bir şekilde yoksunluk hissi çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken toplam harcama tutarını gösteren yoksulluk sınırı da ocak-mayıs döneminde toplam 676 liralık artışla 11 bin 863 lira oldu.