Abdulkadir Selvi: Erdoğan Kürtleri kazanmak için yeniden harekete geçti

Yandaş yazar Abdulkadir Selvi ""Erdoğan erken seçime mi hazırlanıyor" başlıklı köşe yazısında "Erdoğan Kürtleri kazanmak için yeniden harekete geçti" dedi.

Abdulkadir Selvi: Erdoğan Kürtleri kazanmak için yeniden harekete geçti
HABER MERKEZİ

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü “Erdoğan erken seçime mi hazırlanıyor” başlıklı köşe yazısında AKP’nin seçim stratejisine dair önemli iddialarda bulundu. Ayrıca olası bir çözüm sürecine yönelik iddialarda ve tespitlerde bulundu. Selvi, ” Diyarbakır ziyaretiyle birlikte çözüm sürecini tartışmaya açması ise seçim konusu üzerinde yoğunlaşmama neden oldu. O nedenle AK Parti kulislerinin nabzını tutmaya, Erdoğan’ın seçimlere ilişkin mesajlarının anlamını çözmeye çalıştım.” diye yazdı. Saadet Partili Oğuzhan Asil Türk’e yapılan ziyaretten beri erken seçim havası aldığını belirten Selvi, fakat “Bir çiçekle bahar gelmez. Oğuzhan Asiltürk ziyareti seçim işareti olmaz diye düşündüm. İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi bir kez daha düşünmeme yol açtı.” dedi.

Yandaş yazarın köşe yazısından bazı bölümler şöyle:

“Soru işareti Erdoğan’ın Milli Görüş’ün ağır toplarından Oğuzhan Asiltürk’ü ziyareti üzerine oluşmaya başlamıştı.

Bir çiçekle bahar gelmez. Oğuzhan Asiltürk ziyareti seçim işareti olmaz diye düşündüm.

İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi bir kez daha düşünmeme yol açtı. Erdoğan AK Parti’nin her MKYK toplantısında, il başkanları ve belediye başkanları ile yapılan toplantılarda, milletvekilleri ile buluşmasında seçimlere dönük mesajlarının dozunu artırıyor.

Diyarbakır ziyaretiyle birlikte çözüm sürecini tartışmaya açması ise seçim konusu üzerinde yoğunlaşmama neden oldu.

(…)

Küskünler

Bunun için öncelikle geçmişte AK Parti’ye oy vermiş hatta AK Parti kadrolarında görev almış ama kırgın ve küskün olanlara yöneldi. Kırgın ve küskünlerin kazanılması için talimat verdi.

Milli Görüş etkisi

Milli Görüş tabanının gönlünü kazanabilmek için Oğuzhan Asiltürk üzerinden köprü kuruldu. Erdoğan, Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden Nedim Urhan hocaefendiyi ziyaret etti.

Muhafazakâr – dindarlar

Ayasofya’nın tekrar cami olarak ibadete açılmasıyla birlikte muhafazakâr-dindar kesimde yaşanan coşkunun ardından ikinci bir adım daha attı, bir kesim tarafından aileye yönelik tehdit olarak görülen İstanbul Sözleşmesi’ni iptal etti.

Kürt oyları

İstanbul seçimleri de gösterdi ki AK Parti Kürtleri kazanmadan seçimleri kazanamıyor. Erdoğan Kürtleri kazanmak için yeniden harekete geçti. Diyarbakır ziyaretinde çözüm sürecini tartışmaya açan Erdoğan, bahara kadar doğu ve güneydoğu illerinin tamamını ziyaret etme kararı aldı. Erdoğan her ay bir ili ziyaret edecek.”