ABD'nin İsrail ve Filistin ile ilgili tutarsız açıklamaları devam ediyor

İsrail'in, Filistin'e karşı günlerdir yürüttüğü operasyonlar devam ederken ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Blinken yapmış olduğu açıklamalar ile insanların aklıyla dalga geçme çabalarına devam ediyor.

ABD'nin İsrail ve Filistin ile ilgili tutarsız açıklamaları devam ediyor

İsrail’in, Filistin ve Filistinlilere yönelik politikasının en büyük destekçisi olan ABD yaşanan son gelişmelere dair verilen demeçlerle kendini yanlışlamaya devam ediyor.

İsrail tarafından öldürülen onlarca insanı ve atılan roketleri Başkan Biden görmezden gelerek “Umarım şiddet olayları kısa süre içinde sona erer. Ancak İsrail’in kendisini koruma hakkı var, özellikle binlerce roket topraklarınıza düşerken. İsrail Başbakanı’yla bir telefon görüşmem oldu ve bence, bunun kısa süre içinde sonuçlandığını görmeyi umuyorum açıklamasını yaparken Dışişleri Bakanı Blinken’ın açıklaması ise Biden’ın yanlışlayacak seviyede.

Dışişleri Sözcüsünün açıklamasına göre Mahmut Abbas ile telefonda görüşen Blinken,”Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’deki şiddeti görüştü, Bakan buralardaki olayların sonucunda hayatını kaybedenler için taziye dileğinde bulundu. Filistinliler ve İsrailliler eşit derecede özgürlük, onur, güvenlik ve refah içinde yaşamayı hak ettiğine olan inancını dile getirdi” ifadelerini kullandı.

İsrail’in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 17’si çocuk, 6’sı kadın 1’i yaşlı olmak üzere 67 Filistinli hayatını kaybetti, 388 kişi de yaralandı. Son  gün içerisinde İsrail tarafından bu kadar insan katledilip, evlerinden sürgüne zorlanırken işgalci ABD’nin yaptığı açıklamalar ise bundan önce olduğu gibi yine bir biri ile çelişmeye devam ediyor.