ABD'nin Çin'e ekonomik baskısı sürüyor: Amerikan Dışişlerinden Sincan uyarısı

Yapılan açıklamada, "Sincan'a bağlı yatırımlar, girişimler ve tedarik zinciri ağından çıkmayan bireyler ve işyerlerinin ABD hukukunu çiğneme riski oldukça yüksek" denildi

ABD'nin Çin'e ekonomik baskısı sürüyor: Amerikan Dışişlerinden Sincan uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada “Bu suistimallerin şiddeti ve boyutu göz önüne alındığında, Sincan’a bağlı yatırımlar, girişimler ve tedarik zinciri ağından çıkmayan bireyler ve işyerlerinin ABD hukukunu çiğneme riski oldukça yüksek” diye belirtti.

ABD Çalışma Bakanlığı ve Ticaret Temsilcisi makamı, Trump yönetimi döneminde dışişleri, ticaret, ulusal güvenlik ve hazine bakanlıkları tarafından 1 Temmuz 2020’de yayımlanan uyarıyı güncelleyerek, ABD hükümeti içinde bu konu ile ilgili eşgüdümün artacağının sinyalini verdi.

ABD’den Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde insan hakları ihlallerindeki rolleri nedeniyle 14 Çinli şirkete yaptırım

Financial Times gazetesinde yer alan Çin’in Sincan bölgesinde ve Hong Kong’da baskılarını artırmasına cevaben ABD’nin daha fazla yaptırım getireceği haberine ise ABD Hazine Bakanlığı henüz bir açıklama yapmadı.

Konuya ilişkin bir kaynak Reuters’a, yönetimin yeni yaptırımlar hazırladığının duyulduğu bilgisini verdi ancak bunun ne zaman olacağına dair detay vermedi. Başka bir kaynak Reuters’a koşulların kötüleşmesine bağlı olarak Hong Kong’u kapsayacak benzer bir uyarının da Cuma gününden itibaren duyurulabileceği bilgisini verdi.