ABD'li generalden YPG'ye destek pozu

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı General McKenzie, Suriye'ye giderek YPG’nin sorumlularıyla görüştü ve yolladıkları zırhlı Bradley araçları arkasına alarak poz verdi.

ABD'li generalden YPG'ye destek pozu

ABD’de Joe Biden yönetiminin YPG’ye desteği sürüyor. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood başkanlığında üst düzey bir heyetin 16 Mayıs’ta Suriye’nin Rakka kentinde YPG sorumluları ile görüşmesinden sonra geçtiğimiz cuma da ABD Merkez Kuvvetleri (Centcom) Komutanı General Frank McKenzie, Suriye’de en büyük bileşenini YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (DSG) denetimindeki bölgeyi ziyaret etti.

Amerikalı generale IŞİD’e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu’nun komutan vekili İngiliz General Richard Bell de eşlik etti. Amerikalı general, Suriye’ye ziyaretinde hem zırhlı araçların önünde poz vererek bölgedeki mevcudiyetlerinin altını çizdi, hem de YPG’nin sorumlularıyla bir araya geldi.

Bir ABD askeri üssünde arkasında Amerikan M-2 Bradley modeli zırhlı araçların önünde poz veren general McKenzie, “Arkamdaki Bradley’lere bakın, tam şu anda konuşlandığımız üsse bakın. Bunun, taahhütlerimizin hayli güçlü bir ispatı olduğunu düşünüyorum” dedi. ABD, geçen yıl DSG’ye takviye Bradley zırhlı araç yollama kararı almıştı. Suriye’deki Rus güçleri geçen yıl bölgede Amerikan ve DSG devriyelerine müdahale edince General McKenzie daha fazla asker ve zırhlı araç talep etmişti.