ABD'li general: SDG Suriye'deki ABD askerlerini koruyan güç

ABD'li Orgeneral Kenneth McKenzie Pentagon'da yapmış olduğu basın açıklamasında Suriye'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

ABD'li general: SDG Suriye'deki ABD askerlerini koruyan güç

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie Suriye’nin kuzeydoğusunda Suriye hükümet güçleri güçleri ile SDG ismini kullanan YPG/PKK arasındaki çatışmaların gelecek haftalarda daha da artmasını beklediklerini, ABD’nin ise gerilimi düşürmek için elinden gelen yardımı yapacağını söyledi.

Cumhuriyet’teki habere göre McKenzie Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında , AA muhabirinin YPG ile Suriye hükümet güçleri arasında artan çatışmalara ilişkin sorusuna, “Rejim destekli güçler olarak da ifade ettiğimiz Suriye güçlerinin SDG’nin gelir kaynağı olarak ilettiği petrol sahalarına baskı yapmaya çalışacağının farkındayız. Orada neler olacağını göreceğiz ancak şu ana kadar o hattı tuttuk ve şu anda acil bir girişim göremiyorum” diyerek yanıtladı.

SDG ABD KUVVETLERİNİ KORUYAN GÜÇ

Başka bir gazetecinin Suriye Hükumet güçleri ve YPG arasında Kamışlı’da gerçekleşen çatışmayı hatırlatması üzerine  SDG ismini kullanan örgütün Suriye’deki ABD askerlerini koruyan güç olduğunu ifade ederek, “Bu çatışmaları azaltmak için elimizden gelen yardımı yapacağız.” dedi.

Suriye Hükümeti’nin son zamanlarda bölgedeki faaliyetini arttırdığını McKenzie, “Oradan gideceklerini sanmıyorum ve özellikle de rejim destekli güçler doğuya baskı yapıyor. Önümüzdeki haftalarda ve aylarda orada (gerilim) de artabilir. Her seviyede buna mukabele etmek için hazır olacağız. Tabi yapabilirsek öncelikli olarak diplomatik seviyede ya da konuşarak buna karşılık vermeyi tercih ederiz ama SDG ortaklarımıza destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.